Globis – “Voorliefde voor de eerder complexe ERP en e-business uitdagingen”

Globis is een ervaren en performante speler op de markt van geïntegreerde ERP-oplossingen en systemen voor e-business. Het team rond zaakvoerder Karel Van den Berghe investeerde de voorbije jaren enorm veel in de ontwikkeling en optimalisering van hoogwaardige software voor het beheer van complexe administratieve processen bij productieondernemingen en professionele groothandels.

Karel Van den Berghe.

De systemen van Globis zijn uitermate geschikt voor orderadministratie, voorraad- en productiebeheer. “Daarbij koesteren wij een voorliefde voor de eerder complexere uitdagingen,” stipt Karel Van den Berghe aan. “Naast een performante oplossing voor de verwerking van alle interne logistieke en administratieve processen, bieden we nu ook een volledig geïntegreerde e-business oplossing aan.”

Professionals uit het werkveld

Het unieke aan Globis is dat alle medewerkers een industriële achtergrond hebben, waardoor ze zich perfect kunnen inleven in de behoeften van de klanten. “Die gebundelde ervaring is een grote meerwaarde bij het op punt stellen van ons ERP-pakket. Wij begrijpen heel snel de complexe processen binnen een bedrijf en kunnen daardoor onze applicatie vlot aanpassen.”

Bij groothandels gaat Globis veel verder dan een order-leverbon-factuur-oplossing. “Moeilijke vraagstukken rond intercompany-transacties, import uit het Verre Oosten of een complexe prijzenpolitiek lossen wij met de glimlach op. Recent integreerden wij samen met ‘supply chain-specialist’ Innochain ons systeem bij Turtle Wax, een internationaal gerenommeerde speler in auto-onderhoudsproducten.”

Eigen platform

Ook in productieomgevingen gaat Globis de complexiteit niet uit de weg. “De derde generatie van onze software beschikt onder meer over een erg capabele module voor kostprijs- en nacalculatie. Ook volledige traceerbaarheid en productieopvolging via scanning behoren standaard tot de mogelijkheden. “Momenteel zijn wij bij Sapim NV, fabrikant van fietsspaken, deze high-end toepassing aan het implementeren.”

Gezien de actuele maturiteit van de software, wil Globis nu vooral investeren in naambekendheid en de verdere commercialisering. “Onze meerwaarde schuilt onder meer in ons volledig eigen platform en de mogelijkheid rechtstreeks te werken met de ontwikkelaar. In diverse sectoren, waaronder de verpakkingsindustrie, kunnen we terugvallen op een schat aan ervaring. Het spreekt vanzelf dat we blijven investeren in erg performante technologieën. In dat kader leggen we de lat ook erg hoog voor de nieuwe profielen die we aanwerven.”

Lokerenveldstraat 57 – 9300 Aalst
Tel.: 053-70 15 52
info@globis.be
www.globis.be