GMP – Proactieve partner voor geëxtrudeerde kunststofprofielen

Als extrudeur van hoogwaardige thermoplastische kunststoffen excelleren door een klantgerichte en flexibele aanpak: op die manier maakt GMP al sinds 1948 het verschil. De piekfijn afgewerkte halffabrikaten vinden hun weg naar binnen- en buitenlandse klanten uit de meest uiteenlopende sectoren.

Willem De Paepe en Bart Cnudde.
Willem De Paepe en Bart Cnudde.

Wat is er specifiek aan het extrusieproces van GMP?
Ceo Bart Cnudde en salesmanager Willem De Paepe: “In tegenstelling tot de meeste collega’s die met de spuitgiettechniek werken, opteren wij sinds jaar en dag voor continue extrusie. Hiervoor werken we met diverse kunststofvarianten. Het is een vrij complex proces, dat een brede knowhow en expertise van onze medewerkers vergt.”

Voor welke toepassingen zijn uw producten vooral geschikt?
“Onze klanten bevinden zich onder meer in de bouwsector, de meubelindustrie, de doe-het-zelfbranche en de tuinwereld. Zij kunnen opteren voor oplossingen uit onze catalogus, maar de vraag naar maatwerk stijgt. Dat is meteen één van onze grote sterktes, want flexibiliteit dragen wij erg hoog in het vaandel. Daarnaast vinden we het belangrijk actief mee te denken met de klant, zowel voor het technisch ontwerp van zijn profiel als voor de toepassingsmogelijkheden.”

VM47 GMP (7)_lowHoe sterk is de innovatiekracht van GMP?
“De mix van knowhow, creativiteit en de betrokkenheid van onze medewerkers leidt vaak tot vernieuwende oplossingen. Het assortiment tuinlamellen is daar een goed voorbeeld van. Gevarieerde kleurschakeringen en decoratieve filmbekledingen geven heel wat cachet aan deze kunststofprofielen, die regelmatig voor een verfijnde afwerking worden ingezet.

Fiche GMP

  • Oprichting: In 1945, in Oudenaarde.
  • Evolutie: Ingenieur Willem De Paepe en echtgenote namen het bedrijf in 1975 over, maar 11 jaar later brandde het bedrijf af.
  • Nieuw begin: GMP herstartte de activiteiten op 1 juli 1987 in een nieuwbouw in Deinze. Na diverse uitbreidingen werken er vandaag circa 30 personeelsleden. Bart Cnudde nam de zaak in 2008 over. Met Willem De Paepe zette hij een samenwerking op die resulteert in een grote meerwaarde voor het bedrijf en alle stakeholders.
  • Export: circa 60 % van de productie is bestemd voor export naar onze buurlanden.
  • Totaaloplossing: GMP verzorgt het volledige plaatje: van het ontwerp over de matrijs naar de stalen, tot het opstellen van de kwaliteitssystemen en het afleveren van de bestellingen.

 

Industriezone 1 – Karrewegstraat 150-154 – 9800 Deinze – T 09 386 32 32 – bart.cnudde@gmp.bewww.gmp.be