G&P Quality Management – No Quality = no gain, but pain!

Wim Martens.
Wim Martens.

Kwaliteitsbeheer. Dat is de corebusiness van het Gentse bedrijf G&P Quality Management bvba in één woord. Het kan terugvallen op een ruime ervaring in de automotive wereld, maar past de goede praktijken ook met succes toe in andere sectoren. G&P quality Management Gent Wim Martens

Wat omvatten de activiteiten van G&P Quality Management bvba?
Zaakvoerder Wim Martens: “Kwaliteitsbeheersing in de breedste zin. Onze onderneming heeft geen afdelingen, maar is gestructureerd op basis van vier specifieke procestechnieken. De eerste daarvan situeert zich in het Supply Chain Management. Concreet worden niet-conforme onderdelen verwijderd uit het proces, nagekeken, herwerkt of afgevoerd. De tweede techniek Plant Support sluit hierbij aan. Deze mensen zetten we in bij de OEM en/of de toeleveranciers om problemen die zich voordeden bij de OEM op korte termijn te analyseren. De derde poot is de Engineering, mensen die we permanent detacheren om de leveranciers te ondersteunen in analyses, lanceringen van nieuwe onderdelen enzovoort.”

Daarmee dekt u zowat alle behoeften. Wat is dan het vierde proces?
“Dat is een soort combinatie van de drie vorige, aangevuld met training & coaching en de implementatie van kwaliteitsbeheersingsystemen. G&P Quality Management bvba schrijft zelf geen kwaliteitshandboeken uit, maar we staan bedrijven wel bij in het realiseren ervan. Ten slotte voeren we effectiviteit- en efficiëntiestudies uit om productieprocessen te optimaliseren op een kostenefficiënte manier.”

Blijft de focus op de automobielwereld liggen?
“De automotive geldt als de trendsetter op het gebied van kwaliteitsbeheersing en vormt dus het perfecte vertrekpunt. Onze ruime expertise in deze sector passen we nu meer en meer toe in andere industriële bedrijven en sectoren.”

FICHE

  • Manager: Wim Martens studeerde zowel mechanica als elektronica en ging aan de slag bij Volvo Trucks in Gent. Na een korte zijsprong naar de foodsector keerde hij terug naar zijn eerste liefde, de automotive. Na zes jaar in dienst van een service provider, achtte hij medio 2008 de tijd rijp om voor eigen rekening te beginnen.
  • Groei: in 2008 begonnen met tien FTE’s, vandaag telt G&P Quality Management bvba een 40-tal FTE’s en evenveel permanente uitzendkrachten. De onderneming noteert jaarlijks een omzetgroei van zowat 60 %. Het streefcijfer voor 2014 is vier miljoen euro omzet.
  • Meerwaarde: G&P Quality Management bvba beschikt over gedreven specialisten in elk vakgebied en streeft onafgebroken naar een verbetering van de interne processen.

logo g&p_rgb_low

Langerbruggestraat 112 – 9000 Zeehaven-Gent – T 09 218 09 00
info@gpqmbvba.comwww.gpqmbvba.com