Herwig Rogiers organiseert eerste Semois Rafting Trail

“Net als in een bedrijf bepaalt éénpersoon – de stuurman – de route”

Onze organisatie staat zowel open voor debutanten als gevorderden. De Semois is een rustige rivier, iedereen kan deelnemen.Met een opblaasbare boot in teamverband wilde rivieren bedwingen: het spreekt avontuurlijke geesten zeker aan. Rafting bestaat ook in ons land al ruim 20 jaar. “Het is een ideale teamsport om de dynamiek tussen collega’s een boost te geven,” zegt Herwig Rogiers van Rafting & Outdoor, dat op 2 november de allereerste Semois Rafting Trail organiseert.

Vlaanderen Manger: Wat behelst de Semois Rafting Trail precies?
Herwig Rogiers: “Het is een eendagsevenement in samenwerking met Cap Bohan, waarbij ploegen van vier tot zes mensen op een plezante manier de raftingsport kunnen ontdekken. Onze organisatie staat zowel open voor debutanten als gevorderden. De Semois is een rustige rivier, iedereen kan dus deelnemen. In de voormiddag staat een snelheidsproef van 4 km tussen Vresse en Membre op het programma. Nadien prijkt een afvaart van 6,5 km tussen Membre en Bohan op het menu, door de prachtige ‘Reserve Naturelle’. Onderweg moeten de deelnemers ook nog drie natuurproeven afwerken. We verklappen niet over welke proeven het gaat, zodat de teams zich niet kunnen voorbereiden. Op die manier blijft het een verrassende uitdaging.”
Vlaanderen Manger: Hoe belangrijk kan rafting zijn voor teambuilding?
Herwig Rogiers: “Net als bij de organisatie in een bedrijf, bepaalt één persoon – de stuurman – de juiste route. De twee peddelaars vooraan geven de juiste kadans aan voor de andere mensen in de boot. Het komt er ook op aan snel te anticiperen op onverwachte situaties. Op de Semois valt dat goed mee, maar zeker op wildwaterpistes, zoals in Arras, merk je welke teams uitstekend samenwerken, of juist niet.”
Vlaanderen Manger: Hoe kunnen geïnteresseerde deelnemers zich voorbereiden?
Herwig Rogiers:  “Wij zijn al op 1 november ter plaatse. Wie wil, kan dan dus al eens komen trainen. Daarnaast organiseren we vooraf nog enkele interessante activiteiten, waarover je alle informatie vindt op onze website www.rafting.be. Via die weg kan je ook inschrijven voor de Semois Rafting Trail. Bedrijven kunnen er overigens ook een weekenduitstap van maken. In de omgeving van Bohan zijn er voldoende interessante mogelijkheden voor overnachtingen in een pittoreske omgeving.”

BAV