Hydroserv – Hydraulica met service

Een servicebedrijf dat het verschil maakt met een 24-uursservice en eigen engineering? Hydroserv ontwikkelt wat u wilt dat hydraulica doet. Marktkramers, kmo’s en multinationals weten het gespecialiseerde team van Marc Pardon te vinden … 

Marc Pardon.
Marc Pardon.

Wat was de reden om in 1996 met Hydroserv te beginnen?
Marc Pardon: “Ik was al jaren actief in de hydraulicaservice bij mijn ex-werkgever. De nood aan betere service, ook buiten de werkuren, werd steeds groter. Er was dus een gat in de markt. Bijna niemand bood toen 24/24-service aan voor hydraulische systemen. Intussen sprongen collega’s ook op die kar en staken wij een tandje bij door ook doorgedreven engineering aan te bieden. Wij verdiepen ons verder in de projectontwikkeling, waar velen stoppen. Klanten willen een totaalpakket, zodat wij ook de elektronische of mechanische aansturing onder handen nemen en speciale pompen, hydromotoren en diverse meetsystemen aanbieden.”

foto VM48 Hydroservi_afbeelding 159_lowEr zijn weinig sectoren waar geen hydraulica te vinden zijn?
“Wij zijn actief in de meest diverse sectoren. Klanten zijn zowel marktkramers met door hydraulica aangedreven luifels, kmo’s als multinationals met meerdere productievestigingen en zware industriële toepassingen. De vraag nam toe na de crisis van 2008: bedrijven stellen de aankoop van nieuwe machines uit en geven de voorkeur aan de optimalisatie van het bestaande materiaal. We hebben meerdere toepassingen waar vroeger een elektromechanische of pneumatische aandrijving gebruikt werd en door Hydroserv is omgebouwd naar een hydraulisch systeem. Compacter voor eenzelfde of groter vermogen en veelzijdige mogelijkheden inzake stuur- en regelproces!”

foto VM48 Hydroservi_dsc01208-1130_lowWat zijn de voordelen van de optimalisatie van bestaande hydraulica?
“Vaak zijn dat wat oudere maar degelijke toestellen. Wij drijven de snelheid op en doen de nodige aanpassingen zodat ze kunnen worden gebruikt in moderne productielijnen. En wij denken met de klant mee. Steeds vaker maken productiebedrijven kleinere series van hun producten. Wij regelen de hydraulica zo dat heel snel een andere productiemodus kan worden ingesteld.”

Depannage blijft een belangrijk aspect van jullie service?
“Onze Quick Response Service is goed georganiseerd. Als u belt, zijn we op eender welk moment snel ter plekke met stevig uitgeruste servicewagens. Voor volcontinue productiebedrijven is dat een belangrijk pluspunt. En wij hebben vaklui in huis. Schoolse opleidingen zijn vaak erg theoretisch, ik leid zelf medewerkers op, zodat ze alle aspecten van de job onder de knie hebben.”

foto VM48 Hydroservi_JWD1019_lowFiche

  • Opgericht: in 1996.
  • Recente Projecten:
  • Zware elektromechanische 90 KW naar hydrostatische aandrijving Extruder 110 KW (petrochemie)
  • Opdrijven systeem + aanpassen sturing pigmentmixer 75 > 110 KW (chemie)
  • Vernieuwen sturingen goederenlift & orkestbak (Schouwburg)
  • Hoogteregeling elektromechanisch > hydraulisch ombouw vuller Cans 0,15L > 0,25L (Voeding)
  • Opdrijven winches van baggerschip (Scheepvaart)
  • Maakte naam door: 24 uur op 24 service te leveren voor spoedherstellingen (Quick Response Service). Specialiseerde gaandeweg ook in specifieke engineering.
  • Actief in meerdere sectoren: metaal, petrochemie, voeding, bouw, milieu, scheepvaart, textiel, landbouw, hout, …

logo Hydroserv_cmykNinovesteenweg 212F – 9320 Erembodegem – T 053 71 12 12 – servicelijn 0475 81 24 31 – info@hydroserv.euwww.hydroserv.eu