Intermat – De volledige uitrusting voor iedere buitenwerf

Iedere buitenaannemer op zijn wenken bedienen, het is een opdracht waar Intermat ieder jaar nog beter in slaagt. De dochteronderneming van de Scafomgroep bedient vanuit vier vestigingen de Belgische markt en zal dat netwerk de komende jaren nog verder uitbreiden. “Bovendien zullen we via een extra overname ons assortiment verder kunnen diversifiëren, zodat we onze strategie van one-stop-shop voor onze klanten nog meer in de verf kunnen zetten,” zegt CEO Tom Verhulst.

Tom Verhulst.

Intermat werd opgericht in 1974. Gilbert Verhulst was toen voor tal van industriële klanten en garage-carrosseriebedrijven de perfecte leverancier van bevestigingsmaterialen en kleine gereedschappen. Anno 2010 heeft hij de fakkel al een tijdje overgedragen aan zoon Tom, onder wiens leiding Intermat zich steeds meer profileert als een aanbieder van de volledige uitrusting voor buitenwerven, van veiligheidskledij tot steigers.

Op kruissnelheid

“Sinds eind 2008 maken wij met onze vier filialen (Meulebeke, Vilvoorde, Eeklo en Herk-de-Stad) deel uit van de Scafomgroep,” verduidelijkt de zaakvoerder. “Die strategische beslissing blies ons de wind in de zeilen. In 2009 hebben we de organisatie van die vier vestigingen volledig gestroomlijnd op vlak van IT en facturatie, dit jaar deden we hetzelfde voor alles wat met verkoop en verhuur te maken heeft. Met succes: dankzij een heel mooie omzetstijging en betere winstmarges zijn we volledig op kruissnelheid.”

Ook in 2011 gaat Intermat onversaagd op dat elan verder. “We hebben een participatie genomen bij een concurrent, die we binnen een periode van vier jaar stelselmatig gaan overnemen. Dankzij die beslissing verhoogt onze aankoopkracht en kunnen we bij leveranciers nog betere voorwaarden bekomen, iets waar ook onze klanten van zullen profiteren. Daarnaast plannen we de opening van extra vestigingen. De eerste komt er normaliter op de grens van Vlaanderen en Wallonië, op langere termijn willen we ook een filiaal in de Kempen. Dat laat ons toe nog dichter bij onze klanten te zitten. Omdat het assortiment van het bedrijf dat we zullen overnemen deels complementair is met het onze, kunnen we onze klanten nog extra productlijnen aanbieden.”

Extra medewerkers

De groei van het assortiment stelt Intermat voor nieuwe uitdagingen. “We kijken uit naar een oplossing om de oppervlakte van onze vestiging in Meulebeke te vergroten. Bovendien zoeken we ook naar drie extra medewerkers om onze crew van 32 mensen te versterken.”

Intermat breidde het aanbod huuroplossingen begin dit jaar uit met steigers. “Een goede keuze, want de vraag blijft maar stijgen. In samenwerking met Edutec verzorgen wij trouwens opleidingen voor steigerbouwers. Nieuw volgend jaar is dat onze Werfgids alleen nog digitaal beschikbaar zal zijn. Onze klanten genieten dubbel mee: zij zullen via nieuwsbrieven regelmatige updates krijgen en kunnen de Werfgids pagina per pagina downloaden. De drukkosten die wij uitsparen, investeren we in nieuwe voordelige klantenacties,” besluit Tom Verhulst. Intermat is exclusief verdeler van topmerken als onder meer Scafom, Geda en Paus.

Nijverheidsstraat 36, 8760 Meulebeke
Tel.: 051-48 87 68, Fax: 051-48 67 72
info@intermat.be, www.intermat.be