Jan Joris Tuinarchitectuur – Tuinkunst als totaalproject: van idee tot uitvoering

Bij Jan Joris Tuinarchitectuur komt een tuin al op de tekentafel tot leven. Ieder concept is uniek en volledig toegesneden op de leefstijl van de bewoners. Visie, vakkennis, creativiteit en meer dan 30 jaar ervaring vormen de ingrediënten voor een bloeiende en boeiende onderneming.

Tom, Bart en Jan Joris.

In 1977 richtte vader Jan Joris, tuin- en landschapsarchitect, een studiebureau op. In 1988 besloot hij om creaties van het bureau in eigen beheer aan te leggen. Zijn beide zonen, Bart en Tom, ook tuin- en landschapsarchitecten, staan sinds 2001 mee aan het roer om de visie verder te zetten, te verfijnen en uit te bouwen. Naast Jan Joris Tuinarchitectuur, dat zich vooral toespitst op de privésfeer, runt de familie Joris nog twee andere bedrijven. Urban landscape groeide uit tot een internationaal studieburo dat zich richt naar grote ondernemingen, projectontwikkelaars en inrichters van openbare ruimtes en bedrijfsterreinen waarbij tuin en landschap deel uitmaken van een groter bouwproject of een binnenstedelijk gebied. Ook Boomkwekerij der Voorkempen in Hoogstraten is het werk van de familie Joris. Daar worden grote, unieke karakterplanten in volle grond gekweekt.

Thuisgevoel als meerwaarde

“Jan Joris Tuinarchitectuur realiseert een totaalproject vanaf het ontwerp tot de uitvoering, alsook de nazorg,” vertelt Bart Joris. “Dat gaat ondermeer van verharding, houtwerk, drainage, over elektriciteit en beregening tot de aanleg van zwembaden en vijvers. Onze klanten verwachten iets anders dan de doorsnee tuin, ze willen dat het tuinontwerp naadloos aansluit bij de stijl van de woning en het interieur binnen. Al de verhoudingen en contrasten moeten op elkaar afgestemd zijn. Hun tuin moet bij hen een thuisgevoel creëren, een oase van rust. We zijn er trots op als we die meerwaarde kunnen realiseren en ervoor zorgen dat de klant er nog jaren van kan genieten.”

Unieke service

Een van de belangrijkste troeven van Jan Joris Tuinarchitectuur is de persoonlijke benadering van elke klant. Tom Joris: “Elke klant is uniek en heeft zijn eigen ideeën, waarvan hij wil dat ze in het ontwerp tot uiting komen. We willen een vertrouwensband opbouwen en een service aanbieden op maat van elke klant. Daarom bezoeken we iedereen persoonlijk. We doen een uitgebreide vooranalyse waarbij we trachten alle behoeften zo precies mogelijk aan te voelen en er met onze eigen creativiteit als toegevoegde waarde op in te spelen.”

Kennis en Knowhow

Jan Joris Tuinarchitectuur heeft 20 gedreven medewerkers, met elk hun specifieke kennis en knowhow. Die zorgen er dagelijks voor dat alles tot in de puntjes klopt en piekfijn uitgevoerd wordt. Bart en Tom Joris kijken ook naar de toekomst. Met hun bedrijf Jan Joris Tuinarchitectuur willen ze nog dichter bij de klanten staan. “Daarom plannen we om meerdere regionale vestigingen te openen, zowel in België als in Nederland die aangestuurd worden vanuit één centraal hoofdkantoor hier in Brasschaat. Vakbekwame medewerkers worden hier opgeleid om dezelfde, hoge kwaliteitsnormen overal te garanderen,” besluit Tom Joris.

Heislagsebaan 153, 2930 Brasschaat
Tel.: 03-651 94 70, Fax: 03-653 05 32
info@janjoris.com, www.janjoris.com