Jean Syts: Bij onze vereniging leren bedrijven elkaar kennen

In de TTS-zone in Temse zijn 140 bedrijven gevestigd, goed voor zo’n 4.400 arbeidsplaatsen. 80 van die bedrijven zijn lid van de TTS-ondernemersclub. “De hoofddoelstelling van onze vereniging is het contact tussen de bedrijven te  bevorderen,” zegt Jean Syts, bedrijfsleider van Axos en voorzitter van de TTSondernemersclub.

Vlaanderen Manager: Wat doet de TTS-ondernemersclub precies?
Jean Syts, voorzitter TTS-ondernemersclubJean Syts: “De ondernemersclub groepeert 80 bedrijven uit de TTSzone met als doel het contact tussen die bedrijven te bevorderen. Het is altijd goed om te weten wie je buurman is, wat hij precies doet en of er eventueel samenwerking mogelijk is. Op onze nieuwjaarsreceptie en andere netwerkenavonden is het perfect mogelijk om met elkaar kennis te maken. Verder bundelen we met de TTS-ondernemersclub onze krachten om problemen en noden aan te kaarten bij de lokale overheden. Als vereniging met 80 leden leg je uiteraard meer gewicht in de schaal.”

Vlaanderen Manager: De ondernemersclub is pas anderhalf jaar oud, maar heeft toch al wat verwezenlijkt.
Jean Syts: “Inderdaad. Met onze werkgroep ‘mobiliteit’ hebben we ervoor gezorgd dat er acht keer per dag een busverbinding is tussen onze industriezone en het station van Sint-Niklaas. De personeelsleden die zich vooraf inschrijven, worden zelfs aan de deur van hun bedrijf afgezet. Het project zit nog in de opstartfase. Het is dan ook onze taak om iedereen te motiveren om de auto thuis te laten en het openbaar vervoer te gebruiken. Ook veiligheid krijgt prioriteit. In samenwerking met de lokale politie werken we aan een beveiligingssysteem voor de industriezone.”

Vlaanderen Manager: Staan er binnenkort nog activiteiten op het programma?
Jean Syts: “De zomermaanden zijn relatief rustig, maar in september plannen we een mini-beurs, met als slogan ‘een bedrijf heeft een gezicht’. Op vrijdag is er voor de leden een ‘greet & meet’, gevolgd door een ‘happy hour’. Op zaterdagochtend organiseren we voor alle bedrijven een jobhappening. Op die manier heeft ook de kleinere KMO de mogelijkheid om uitgebreid naar de juiste kandidaat op zoek te gaan.”

Meer info: www.ttszone.be.