Kresoft Systems – Bouwen aan software

Het belang van geschikte bedrijfssoftware voor een firma kan niet genoeg worden onderstreept. Net als het in zee gaan met een goede leverancier ervan. Maar hoe die te vinden?

Kris Everaert en Gert Janssens.

Kresoft Systems heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van ERP-software. De onderneming staat sinds haar ontstaan vooral sterk in de bouwsector en heeft haar strepen verdiend bij knip- en buigcentrales, producenten van prefabbeton, verhuurbedrijven,… Kris Everaert is de zaakvoerder; medebestuurder Gert Janssens neemt volgend jaar de fakkel van hem over. “Onze firma staat bekend voor het ontwikkelen van zeer gebruiksvriendelijke software,” leggen ze uit. “We passen onze standaardsoftware aan de bedrijfseigen processen van de klant aan. Deze filosofie staat centraal en gaat ervan uit dat niet omgekeerd de bedrijfsprocessen dienen te worden aangepast aan de software. Maar we staan ook sterk in zuiver maatwerk, dus software die volledig is ontwikkeld voor individuele bedrijven.”

Het beste van twee werelden

De Dendermondse firma heeft nog meer eigen karakteristieken. Zo worden vragen om bijstand niet behandeld volgens het tijdstip van ontvangst, maar wel naar volgorde van belangrijkheid. Ook de wachttijd op een reactie is opvallend kort, klinkt het. “Voorts is markant dat iedere klant bij ons een eigen contactpersoon heeft, die zijn software door en door kent. Daardoor moet de klant niet eerst vijf andere personen passeren alvorens een antwoord te krijgen. Bovendien werken bij ons zowel pure informatici als bouwkundige ingenieurs: uiteraard een belangrijke troef voor onze klanten in de bouwsector,” besluiten de bestuurders.

Grootzand 113 B/1, 9200 Dendermonde, Tel.: 052-22 04 52
info@kresoft.be, www.kresoft.be