Lab9 – IT-specialist met expertise in zes domeinen

Met Lab9 (gevestigd in Kortrijk en Evere) koos het vroegere Online Grafics niet alleen voor een krachtigere bedrijfsnaam, maar helpt het meteen ook eventuele verwarring bij zakelijke en particuliere klanten van de baan. De onderneming van zaakvoerders Geert Coolman en Stefaan Seye verdeelt haar knowhow sindsdien over zes afdelingen, waarmee het een erg breed palet aan klanten bereikt.

Geert Coolman, ceo van Online Grafics NV.: “Met Business mikken we op de brede kmo-markt, die we een totaalpakket op vlak van hard- en software aanbieden.”
Geert Coolman, ceo van Online Grafics NV.: “Met Business mikken we op de brede kmo-markt, die we een totaalpakket op vlak van hard- en software aanbieden.”

Exact twintig jaar geleden hielden Geert Coolman, Stefaan Seye en de toenmalige vennoot Denis Rau hun onderneming boven de doopvont. De vroegere medewerkers van AM Graphidec specialiseerden zich met Online Grafics aanvankelijk in digitale oplossingen voor de grafische sector. “We focussen ons nog altijd op die markt, maar openden in 2007 met Lab9 onze eerste winkel met Apple-producten in Kortrijk. Door het grote succes creëerden we ook filialen in Aalst en Ieper. Na de overname van GCA vorig jaar, kwamen er nog winkels in Brugge (twee) en Roeselare bij.”

In maart 2012 onderging de onderneming een facelift, wat resulteerde in een nieuwe naam (Lab9) en een hertekende organisatiestructuur.

Verruiming kmo-markt
Lab9 overkoepelt zes divisies. “Lab9 Grafics omvat alle activiteiten van het vroegere Online Grafics en blijft digitale oplossingen leveren voor traditionele en digitale grafische productieprocessen. Met Lab 9 Business mikken we op de bredere kmo-markt, die we een totaalpakket op vlak van hard- en software aanbieden, gebaseerd op Apple-computers. Lab9 Education focust zich integraal op de onderwijssector en biedt tools om het leerproces te optimaliseren. Zo zijn we bijvoorbeeld de IT-partner van een school in Blankenberge, waar circa 800 leerlingen onderwijs volgen op een iPad.”

Lab9 Supplies levert digitale verbruiksgoederen (zoals creatieve papiersoorten, toners en inkten voor digitale printers) aan onder meer fotografen en marketingbureaus. “Lab9 Academy is de ondersteunende divisie die onder meer met drie gecertificeerde lesgevers opleidingen in Adobe- en Apple-softwarepakketten aanbiedt. Ten slotte is Lab9 Stores de naam voor onze Apple Premium Resell-afdeling, waarvan het netwerk de komende jaren normaliter verder zal worden uitgebouwd.”

Eén van de belangrijkste troeven van Lab9 is de naadloze integratie van Apple-toepassingen binnen een Windows-omgeving. Ook op vlak van netwerk- en serverconfiguratie, klassieke en draadloze netwerken staat het bedrijf ijzersterk. “Onze aanpak leent zich onder meer uitstekend voor elk bedrijf dat het belang van de evolutie naar mobiliteit beseft,” besluit Geert Coolman, wiens team intussen is uitgegroeid tot 68 mensen.

lab9 algemeenLab9 – Dumolinlaan 5 – 8500 Kortrijk – T 056 25 55 11 – info@lab9.bewww.lab9.be