Maco-Gas – “Wij leveren de brandstof voor uw business”

Gassen van topklasse: die belevert Maco-Gas uit Kruishoutem al meer dan 50 jaar lang. De onderneming van de familie Mathijs staat garant voor het afvullen van propaan en butaan, de verdeling van de meest diverse gassen en plaatst ook gastanks boven- en ondergronds.

VM47_MG_9410_lowWat zijn de belangrijkste voordelen van gas?
Ludwig Mathijs: “Het gebruik van gas is zuinig, milieuvriendelijk en comfortabel. Onder meer voor ballonvaarders, heftrucks, frituristen, restaurateurs, barbecues, verwarming en terrasverwarming zijn ze erg belangrijk. We leveren de gassen aan in flessen of tanks en hebben ook lpg en een propaanpomp. Klanten kunnen tijdens de openingsuren komen pompen. Dit is geschikt voor mobilhomes, ballonvaarders, auto’s, …”

In welke mate maakt de industrie gebruik van gassen?
“Steeds meer ondernemingen beschouwen gas terecht als een veelzijdige energiebron. Wij verdelen onder meer ook alle industriële gassen voor de lasindustrie. Eigenlijk zijn de mogelijkheden onbeperkt, zowel voor professioneel als huishoudelijk gebruik.”

VM47_MG_9442_lowHoe gebeurt de afvulling van gasflessen?
“Toen wij tien jaar geleden naar onze huidige vestiging verhuisden, verstrengde de Europese regelgeving voor de afvulling gevoelig. Wij maken hiervoor gebruik van een automatische afvulinstallatie met elektronische weegschalen, waardoor de weging zeer nauwkeurig is. Nadat de gevulde flessen automatisch een tweede controle op hun gewicht ondergaan, scant een elektronische detector de fles nog eens op eventuele lekken. Als het gewicht niet klopt of als er een lek is, wordt de fles automatisch geweigerd. Door veiligheid hoog in het vaandel te dragen hebben wij ons VCA-veiligheidsattest behaald en ondertussen driejaarlijks kunnen verlengen.”

Fiche

  • Familiebedrijf: André Mathijs en echtgenote Leona Cosijns richtten Maco-Gas in de jaren 60 op. Begin jaren 80 namen zoon Lucien en zijn vrouw Greta de zaak over. Nadat ook Ludwig circa tien jaar geleden in de zaak stapte, is de familiale opvolging door de derde generatie verzekerd.
  • Service: Maco-Gas draagt een heel soepele service en toegankelijke prijzen hoog in het vaandel. De actieve dispatching maakt het mogelijk om dringende leveringen nog op de dag van bestelling te bezorgen.
  • Personeel: acht arbeiders krijgen ondersteuning van twee administratieve krachten.
  • Actieradius: Maco-Gas bereikt klanten in West- en Oost-Vlaanderen,  Antwerpen, Brabant en gaat tot de regio Bergen-Charleroi.

macogas_logoStokstraat 30 – 9770 Kruishoutem – T 09 383 65 15 – macogas@macogas.comwww.macogas.com