MAES compressoren – De zuurstof van uw productieproces

Perslucht is onmisbaar in elk productieproces. Een optimale service voor deze nutsvoorziening is dan ook onontbeerlijk. Maes Compressoren is sinds jaar en dag specialist in deze materie. Zowel voor verkoop, verhuur, service als totaaloplossingen profileert het bedrijf uit Deinze zich tot het favoriete aanspreekpunt voor heel wat Vlaamse klanten.

Sam Furnier.
Sam Furnier.

Waarom is perslucht zo cruciaal in een industriële omgeving?
Sam Furnier, CEO Maes Compressoren: “Het vormt, samen met elektriciteit, dé motor van het productieproces. Als ‘single point of contact’ ontzorgen wij, via totaaloplossingen, onze klanten volledig: we verkopen en verhuren zowel nieuwe als tweedehands stationaire en mobiele compressoren, en verzorgen daarnaast onderhoud op alle merken. Ook het leggen van persluchtleidingen heeft voor ons team geen geheimen.”

Hoe vangt Maes Compressoren een panne bij een klant op?
“Wij beschikken over een heel groot verhuurpark, bestaande uit producten van topmerken. Daardoor kunnen we iedere klant erg vlug uit de nood helpen, zodat er geen of amper verlies van persluchtproductie optreedt. Ook bij een langdurig onderhoud kunnen we via de verhuurservice proactief en adequaat ingrijpen. Bovendien hebben we alle knowhow in eigen huis: de voorbije jaren hebben we enorm geïnvesteerd in de uitbouw van een team van medewerkers dat in deze branche op een karrenvracht aan ervaring kan terugvallen. We zijn niet de grootste, maar proberen elke dag opnieuw te excelleren in oplossingsgerichtheid. Via Maes Energy Solutions geven we dit nog een extra dimensie door het energiebeheer van de persluchtvoorzieningen te optimaliseren.”

VM47_maes 04_lowFiche

  • Historiek: opgericht in 1979 door de familie Maes. In 2009 werd het bedrijf overgenomen door de investeringsmaatschappijen Gimv en Vectis.
  • Activiteiten: verhuur en verkoop van stationaire en mobiele persluchtinstallaties; verkoop van tools en alle persluchtgerelateerde toebehoren; energie-audit en -optimalisatie.
  • Merken: Ingersoll-Rand, Chicago Pneumatic (stationaire compressoren), Compair en Doosan (mobiele compressoren), Morehouse SPX (persluchtbehandeling).
  • Actieradius: de meeste klanten bevinden zich in West- en Oost-Vlaanderen. Via lokale aanwezigheid is het de ambitie om ook in andere regio’s het marktaandeel te versterken.
  • Aantal medewerkers: 37.

Logo Maes horizontaal_rgb_lowIndustriezone 1 – E3-laan 25 – 9800 Deinze – T 09 386 61 96   – info@maescompressoren.be – www.maescompressoren.be