Mahieu Cabling Services – Een neus voor glasvezelbekabeling

Een snelle, storingvrije gegevensoverdracht is de droom van iedere onderneming met een stevig uitgeruste IT-infrastructuur. Om dat te garanderen, is een secure en betrouwbare netwerkbekabeling van het grootste belang. Net dat is de uitgesproken specialisatie van Mahieu Cabling Services uit Waregem. De onderneming van Wim Mahieu verzorgde onder meer al projecten bij het Europees en het Vlaams parlement.

Wim Mahieu.

Het bedrijf dat in de jaren ‘60 opgericht werd, focuste zich aanvankelijk op industriële elektriciteitswerken. “Zeker in de textielbranche waren we alomtegenwoordig,” getuigt Wim Mahieu, die in 1995 de zaak van zijn vader overnam. “De teloorgang van die sector deed ons zoeken naar nieuwe invalshoeken. Vanaf 2000 specialiseerden we ons in netwerkbekabeling, die van cruciaal belang is voor het ondersteunen van de IT-infrastructuur en de dataoverdracht.”

Hogere capaciteit

Mahieu Cabling Services mag zich onder meer een expert inzake glasvezelbekabeling noemen. “Die nieuwe trend wint steeds meer aan populariteit, enkel de kostprijs is nog een drempel. In vergelijking met koperbekabeling heeft glasvezelbekabeling enkele belangrijke voordelen: niet alleen is de snelheid van overdracht aanzienlijk hoger, die transfer gebeurt ook volledig storingvrij. Glasvezelbekabeling biedt een hogere capaciteit, waardoor het netwerk nooit overbelast raakt en er dus geen haperingen optreden in het productieproces van een onderneming. Glasvezel is bovendien veel minder beperkt in lengte en kan ook probleemloos naast een elektriciteitskabel liggen.”

Met vier medewerkers is Mahieu Cabling Services zeker niet de grootste marktspeler. “Dat is een heel bewuste keuze. Het biedt ons de kans om heel snel op de noden van onze klanten te anticiperen. We gaan prat op heel zorgvuldig uitgevoerde, proper afgewerkte projecten. Daarnaast hechten we ook erg veel belang aan een vlotte communicatie met de klant. Ik bezichtig zelf de werven, ben op de hoogte van alle projecten, maak de offertes op en ben ook verantwoordelijk voor de uiteindelijke glasvezelaansluiting. Dat helpt om goed de polsslag van de markt te voelen.”

Nieuwe groei

Na een moeilijk 2009 zit de onderneming inmiddels weer stevig in de lift. “Ons orderboekje voor dit jaar was goed gevuld en we zullen in vergelijking met vorig jaar een groei van 5% realiseren. Door de toenemende vraag naar netwerkbekabeling ziet de toekomst er goed uit,” besluit Wim Mahieu.

Mannebeekstraat 35, 8790 Waregem
Tel.: 056-61 74 78, Fax: 056-61 74 79
wim@mahieu-cs.be, www.mahieu-cs.be