Mahieu Cabling Services – “Snellere netwerken met glasvezelbekabeling”

Een IT-infrastructuur die optimaal, snel en storingvrij functioneert: daarover wil elke onderneming tegenwoordig wel beschikken. De diensten van Mahieu Cabling Services uit Waregem kunnen in dat verband van groot belang zijn. Het kleinschalige bedrijf specialiseert zich al jarenlang in uiterst betrouwbare netwerken met glasvezel- of koperbekabeling.

Wim Mahieu: “We zijn erg trots op de projecten die we al realiseerden.”
Wim Mahieu: “We zijn erg trots op de projecten die we al realiseerden.”

Mahieu en elektriciteitswerken, het is een huwelijk dat al ruim 50 jaar in volle harmonie standhoudt. “Aanvankelijk richtte deze onderneming zich hoofdzakelijk op industriële elektriciteit,” getuigt Wim Mahieu, die in 1995 de fakkel overnam van zijn vader. “Vooral in de textielbranche kenden heel wat weverijen en andere producenten onze naam heel goed. Toen die industrie begon af te kalven, hebben we ons met succes op andere niches geconcentreerd. Zo zijn we sinds de eeuwwisseling bijzonder onderlegd in netwerkbekabeling, die een absolute prioriteit is voor de ondersteuning van de IT-infrastructuur en probleemloze gegevensoverdracht.”

publireportage Mahieu Cabling services Wim MahieuSnel en storingvrij
Eén van de activiteiten die het bedrijf uitstekend beheerst, is de aanleg van glasvezelbekabeling. “Dit soort bekabeling is absoluut de toekomst: de hogere snelheid en de volledig storingvrije dataoverdracht zijn cruciale troeven. De ruimere capaciteit van glasvezel zorgt er bovendien voor dat het netwerk nooit met overbelasting te kampen heeft. Deze stof is bovendien veel minder lengtegebonden en kan je makkelijk naast een elektriciteitskabel plaatsen.”

Mahieu Cabling Services wil bewust niet de grootste speler op de markt zijn. “Onze beperkte structuur laat toe om (dringende) behoeften bij onze klanten in een mum van tijd in te vullen. Bovendien kunnen we op die manier ook een vlotte en directe communicatie garanderen. Om dat te stimuleren, behartig ik zelf ieder project. Dat begint bij het bezichtigen van de werf en eindigt bij de verantwoordelijkheid over een correcte glasvezelaansluiting. Dankzij die voortdurende contacten weten we ook altijd heel goed wat er op de markt leeft.”

Nieuwe groei
De diensten van Mahieu Cabling Services worden overal fel geapprecieerd. “We zijn erg trots op de projecten die we al realiseerden. De bekabeling die we aanlegden bij het Vlaams en het Europees parlement zijn daar de exponenten van. In de recessiejaren hadden we het even moeilijk, maar nu oogt de toekomst weer rooskleurig en moet het mogelijk zijn gestaag verder te blijven groeien.”

opmaak_v3Mannebeekstraat 35 – 8790 Waregem – T 056-61 74 78 – info@mahieu-cs.bewww.mahieu-cs.be