MBA-event is erg inspirerend voor managers

Net als vorig jaar is Kursaal Oostende opnieuw het decor voor ‘MBA in één dag’, het successeminar met de Nederlandse managementcoach Ben Tiggelaar in de hoofdrol. De organisatie, in samenwerking met Bizz en Unizo, vindt plaats op dinsdag 25 november. Vorig jaar lokte dit seminar meer dan 1.300 deelnemers naar de badstad en haalde het een tevredenheidsscore van 8,48/10. “Na dat succes belooft ook de tweede editie een schot in volle roos te worden,” meent gedelegeerd bestuurder Peter Hoogland van Kursaal Oostende.

Peter Hoogland, gedelegeerd bestuurder.Vlaanderen Manager: Tot welke doelgroep richt ‘MBA in één dag’ zich vooral?
Peter Hoogland: “Deze organisatie betekent een belangrijke opfrisser voor managers van allerlei pluimage. Voor het middle management is het een unieke kans om op een efficiënte manier kennis te maken met de essentie van alle grote managementtheorieën. Zij krijgen een goed inzicht in de manier waarop topmanagers hun onderneming leiden. Ook voor die topmanagers is het interessant. Voor hen betekent het een stevige opfrissing en een boeiende update over oude en nieuwe marketingaxioma’s, wat toekomstgericht voor een ideaal houvast kan zorgen. Eigenlijk vat Ben Tiggelaar op deze dag acht meter managementboeken samen in acht uur.”
Vlaanderen Manager: Is het allemaal niet te theoretisch?
Peter Hoogland: “Neen. Het seminar is heel praktijkgericht. De managementcoach zorgt in een notendop voor een compleet overzicht van de tien interessantste theorieën. Onder meer de meningen van Philip Kotler, Peter Drucker, Tom Peeters, Michael Porter, Jim Collins en Henry Mintzberg komen aan bod. Ben Tiggelaar is bovendien een enthousiaste en dynamische gastheer, die op een interactieve manier de deelnemers door de dag leidt. De ervaring van vorig jaar leert dat die mensen acht uur geboeid zitten te luisteren naar belangrijke inzichten en nuttige tips.”
Vlaanderen Manager: Welke gastsprekers zijn uitgenodigd?
Peter Hoogland: “De deelnemers kunnen onder meer luisteren naar een boeiende getuigenis van Filip Dierckx van Fortis Bank, die de integratie van de overgenomen activiteiten van ABN Amro leidt. Gabriel Fehervari, gedelegeerd bestuurder van Alfacam, legt uit hoe je kan werken aan een succesverhaal. Daarnaast komt er ook een live videoverbinding met Robert S. Kaplan. Deze man is Baker Foundation Professor aan de Harvard Business School. Hij is een expert op het gebied van kost- en performantiemanagement in de strategie van een onderneming. In die hoedanigheid ontwikkelde hij concepten als ‘activity based costing’ en ‘balanced score card’. Het is de bedoeling dat Ben Tiggelaar hem via satelliet live zal interviewen, net zoals hij vorig jaar met Philip Kotler deed.”

Reacties deelnemers

Vorig jaar woonden tal van deelnemers uit Vlaanderen en Nederland het seminar bij. David Vanhoven, technical manager bij Nokia Siemens Network, vond dat Ben Tiggelaar zijn ruime kennis op een schitterende manier overbracht. Daarin werd hij volledig bijgetreden door Brecht Verduyn van Roularta Media Group: “Als de lessen aan de universiteit zo zouden worden gepresenteerd, hadden de cafés een dik probleem.”
“Eindelijk een seminar waar managementtheorieën op een interactieve manier worden gebracht. Zo kan je er onmiddellijk mee aan de slag,” oordeelde Nancy Vermeylen, HR-manager bij KBC Lease Holding nv.
Ook de locatie, Kursaal Oostende, viel bij de deelnemers absoluut te pruimen. “Een goede akoestiek, veel ruimte én bovendien gelegen in een stad die heel geschikt is voor de organisatie van dergelijke evenementen. Je kan er tijdens de week ook in het spitsuur nog zonder noemenswaardige problemen de binnenstad binnenrijden,” besluit Luc Van Braekel.

Meer info: mbain1dag.be.

Bart Vancauwenberghe