Meubelen Jonckheere – Meubelen op maat van ieders persoonlijkheid

Een interieur wordt pas echt bewoonbaar met zorgvuldig uitgezochte meubelen. Meubelen nodigen uit tot leven en zelfs wanneer er niet geleefd wordt, blijven het objecten die uitdrukking geven aan de persoonlijkheid van de bewoners. De passie voor het meubel werd bij Meubelen Jonckheere uit Belsele al vier generaties doorgegeven.

Karel Jonckheere: “We maken nog altijd heel wat meubelen op maat in eik.”

Het begon als meubelmakerij, maar vanaf de derde generatie werd het accent verlegd naar de meubelzaak, waar de klant vandaag ruim 12.000 m² te ontdekken winkeloppervlakte aantreft. “Het aanbod is alles omvattend, van een enkel meubelstuk tot de volledige inrichting van een kamer, zonder daarbij de details te vergeten die de sfeer en beleving van een interieur op een hoger niveau tillen,” stelt Karel Jonckheere, gedelegeerd bestuurder, zijn zaak voor.

Opvallend en bijzonder uitnodigend zijn de verschillende ‘shop-in-shops’, afdelingen met een eigen specifiek thema. Zo is er een uitgebreid aanbod bed- en tafellinnen, tafeldecoratie, seizoensgebonden artikelen, verlichting, enzovoort.
Karaktervolle accenten
Binnen het brede meubelaanbod nodigt Meubelen Jonckheere uit tot een aantal bijzondere ontdekkingen. Zo is er ‘Riviera Maison’, een collectie met eindeloze variatie voor een uitgesproken warme en gezellige interieurinrichting. Een heel andere stijl vinden we in de afdeling zitcomfort van het Italiaanse ‘Natuzzi’. Exclusieve en moderne vormgeving zetten hier de toon, opgeluisterd met een afwerking in de fijnste ledersoorten. Meubelen Jonckheere is trots één van de grootste Natuzzi-showrooms van het land te kunnen voorstellen. Nog een blikvanger is de ‘Arte-M’-collectie, jong, hedendaags, kwalitatief en toch heel toegankelijk geprijsd.

Gezond dromen
Meubelen Jonckheere reserveert een grote afdeling aan slaapcomfort in zijn meest volledige betekenis. ‘Tempur’ krijgt hier de hoofdrol toebedeeld, naast een brede waaier aan boxsprings in alle prijsklassen, zoals bijvoorbeeld het Belgische NOX. De trots van de afdeling wordt de gloednieuwe slaapcollectie van Stijn Helsen.

Slaapcomfort wordt pas volledig met functionele kasten en dressings op maat. Ook hier is de keuze enorm, met het zeer flexibele programma van het Duitse Nolte of de exclusieve schuifwandsystemen van ‘Di Tutto’.
Eigen meubelatelier
De lange familietraditie indachtig beschikt Meubelen Jonckheere ook vandaag nog over een eigen meubelatelier.  Karel Jonckheere: “We maken nog altijd heel wat meubelen op maat in eik. Het gaat vaak om speciale modellen, zoals kloostertafels die erg in trek zijn.” Maar het meubelatelier biedt vandaag vooral een unieke, complementaire service bij de verkochte meubelen. “Allerhande aanpassingen om kasten optimaal in te passen in een gegeven ruimte, specifieke kastinterieurs, er is zoveel wat net niet in een meubelprogramma zit en zich via ons atelier toch laat realiseren,” verduidelijkt Karel Jonckheere.