M&F De Scheemaeker – Eeuwenlange fietservaring levert 95.000 fietsen per jaar op

België is een wielerminnend land. Maar het blijft niet bij passief voor de buis naar Tom Boonen kijken. Elke Belg heeft in zijn garage wel een gewone fiets, racefiets of mountainbike staan. Die vindt u in uw fietshandel, die op zijn beurt terechtkan bij M&F De Scheemaeker in Brugge, importeur en verdeler van maar liefst 95.000 tweewielers per jaar!

De historiek van M&F De Scheemaeker bvba gaat terug tot 1894. Inmiddels staat met zaakvoerder Frank De Scheemaeker de vierde generatie aan het hoofd van de onderneming. Ook de opvolging door de vijfde generatie is al verzekerd. “Als groothandel in fietsen beleveren we de fietsvakhandel. Onze klanten situeren zich voornamelijk in België en Frankrijk, maar ook Nederland en Duitsland zijn niet te onderschatten afzetmarkten. Wist je trouwens dat België na Nederland en Denemarken het land is waar het meest gefietst wordt?”

Degelijke prijs-kwaliteitverhouding

Dames- en herenfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, hometrainers, bakfietsen, tandems, racefietsen … ze zitten allemaal in het enorme gamma van M&F De Scheemaeker. “Een van onze topproducten, is de elektrische fiets van Raleigh. Consumentenorganisatie Testaankoop riep die immers uit tot ‘beste koop’. Dat is kenmerkend voor ons bedrijf: wij verkopen niet de grote en zeer dure merken via onze webshop, maar staan in de fietssector bekend om onze zeer degelijke prijs-kwaliteitverhouding. En daarnaast beschikken we over een gigantische voorraad. We hebben altijd minstens 15.000 fietsen op stock, zodat onze vakhandelaars nooit moeten wachten op hun bestelling.”

Fietsende marketing

Elk bedrijf dat een originele marketingactie plant, waarbij klanten fietsen kunnen winnen, heeft aan De Scheemaeker een ideaal aanspreekpunt. Net als ondernemingen die veel (vouw)-fietsen nodig hebben om hun personeel een vlotte mobiliteit te garanderen. “Het gaat dan telkens om gepersonaliseerde fietsen met de logo’s van de bedrijven in kwestie. Door onze jarenlange ervaring in de fietssector, zorgen wij probleemloos voor een adequate ondersteuning van dergelijke marketingacties,” verzekert Frank De Scheemaeker.

Frank De Scheemaeker: “We hebben altijd minstens 15.000 fietsen op stock, zodat onze vakhandelaars nooit moeten wachten op hun bestelling.”