MonaVisa – “Zien hangen, is doen verlangen”

Met tot de verbeelding sprekende creatieve wanddecoraties en spanplafonds bouwde MonaVisa de voorbije elf jaar een uitstekende reputatie op. Het Roeselaarse bedrijf excelleert door totaalconcepten aan te bieden in samenwerking met interieurarchitecten. “Bovendien zijn we volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, waarmee we ons in de toekomst nog meer willen onderscheiden,” zegt zaakvoerder Peter Valcke.

Foto's VM52 Monavisa-003_RGB_low
Jonathan Vandewalle, Edouard Van Overstraeten, Peter Valcke, Maureen Dumon, Bram De Keyser.

Welke evolutie heeft MonaVisa sinds 2004 doorgemaakt?
“Aanvankelijk focusten wij ons op grootformaat digitale prints voor buitentoepassingen (grote geveldoeken), maar gaandeweg zijn we ons sterk gaan oriënteren naar interieurafwerking, in de vorm van geprinte spanplafonds en wanden op maat. Die laatste activiteit vertegenwoordigt nu zelfs circa 85 % van onze omzet.”

Mona Visa RoeselareHoe pakt u een project aan?
“We werken hoofdzakelijk voor (binnenhuis)architecten, horeca, bedrijven en ook particulieren. Iedere opdrachtgever apprecieert dat wij al in de conceptfase proactief meedenken. Naast het ontwerp, de productie en de plaatsing staan onze specialisten ook in voor akoestische studies en lichtstudies. Onze oplossingen worden heel vaak ingezet omwille van hun hoge akoestische absorptiewaarde. Omwille van de verfijnde esthetiek in elk product heeft de klant eigenlijk nooit het gevoel dat de wand of het plafond ook heel functioneel is. We bieden de polyesterdoeken (met polyurethaancoating) aan in verschillende versies: akoestisch, lichtdoorlatend (inclusief ledverlichting ontwikkeld in samenwerking met Osram) en antibacterieel (vooral in vochtige ruimtes, zoals zwembaden). We behartigen elk project quasi exclusief met eigen mensen. Vooral dankzij die totaalconcepten zijn we vorig jaar met 28 % gegroeid.”

Mona Visa RoeselareWat zijn de plannen voor de toekomst?
“We zijn actief in heel België, maar worden ook steeds meer betrokken bij buitenlandse projecten, zoals een wellnesscomplex in Genève en een bioscoop in Stuttgart. Binnenkort hopen we een tweede showroom te kunnen openen in de regio Gent. Graag willen we ook ons team uitbreiden, onder meer met plaatsers (die een specifieke opleiding krijgen) en extra mensen voor de back office. Gelukkig kennen we amper personeelsverloop, omdat onze mensen dagelijks met een wow-gevoel huiswaarts keren. Het is heerlijk om een werf in een korte tijd te zien evolueren tot een prachtig ingerichte ruimte.”

MonaVisa logo_zwart

Oostnieuwkerksesteenweg 3 – 8800 Roeselare – T 051 74 77 54 – info@monavisa.bewww.monavisa.be