Moore Stephens Verschelden: topconsultancy op boogscheut van de klant

Van de éénmanszaak, over familiale KMO’s tot multinationals: iedereen laat zich graag omringen door topadviseurs. Moore Stephens Verschelden vult die behoefte met de glimlach in. De 140 medewerkers van dit financieel consultancybedrijf leggen zich binnen de driehoek Antwerpen-Brussel-Gent toe op accountancy, audit, juridische en fiscale dienstverlening en begeleiden iedere klant met advies op maat. “Het contact met een persoonlijke adviseur die het dossier van een onderneming tot in de puntjes kent, leidt tot een hechte vertrouwensrelatie,” stipt Peter Verschelden aan.

De onderneming beschikt op vandaag, na een aantal acquisities, over tien kantoren. “Antwerpen, Brussel en Gent zijn zogenaamde full servicekantoren, waar we onze klanten zowel accountancy (boekhouding), revisoraat (audit) als juridische en fiscale dienstverlening (vermogens- en vennootschapsrecht, successieplanning, begeleiding bij juridische geschillen en overnames, gegroepeerd onder de noemer ‘tax and legal’) aanbieden. Daarnaast beschikken we over zeven kleinere kantoren in Aalst, Dendermonde, Sint-Niklaas, Oudenaarde, Geraardsbergen, Mechelen en Meise. Hier kunnen onze cliënten terecht voor accountancy en fiscaal advies. Dankzij die kleinere vestigingen staan we letterlijk en figuurlijk dichtbij onze klanten.”

Peter Verschelden
Op basis van een verhaal dat gestart is in de jaren ‘60, wordt Moore Stephens Verschelden nu geleid door een ploeg van dynamische en ondernemende partners. Peter Verschelden (Gent-Aalst-Geraardsbergen), Bart Verschelden (Dendermonde – Sint Niklaas) en Koen Van Dorpe (Oudenaarde) zijn de leidinggevende partners in Oost-Vlaanderen. Jonge veertigers, met een pak ervaring in de financiële dienstverlening. Achter de partners staan tal van managers met aanvullende competenties en ervaringen. Moore Stephens Verschelden heeft recent nog een HR specialist in dienst genomen die als één van haar primaire opdrachten de loopbaanontwikkeling van de medewerkers verder moet uitwerken.

Buitenlands netwerk

Ook voor klanten die op internationaal vlak zaken doen, werpt de onderneming zich op tot een ideale partner. “Voor hen zijn we tien jaar geleden toegetreden tot het mondiale netwerk Moore Stephens. Dit is een verzameling van hoogwaardige consultancykantoren wereldwijd. Zo kunnen wij een firma die bijvoorbeeld een kantoor in Australië wil openen, doorverwijzen naar een gespecialiseerd kantoor ginder. Anderzijds kunnen wij dan weer als partner optreden voor een buitenlandse onderneming die hoge ambities heeft op de Belgische markt.”

Moore Stephens Verschelden profileert zich als een volwaardig alternatief voor de bekende Big 4-kantoren. “Op vlak van dienstverlening hoeven wij kwalitatief zeker niet onder te doen. We luisteren echt naar de noden van onze klanten, om dan een specifieke oplossing op maat voor te stellen. Via een vaste contactpersoon ontwikkelen wij ook een vertrouwensrelatie met hun bedrijf. Bovendien zijn wij continu bereikbaar en reageren wij steevast binnen de 24 uur op dringende vragen. Op elk niveau beschikken we over diverse mensen die aan de verwachtingen van onze klanten kunnen voldoen. Die aanpak laat ons toe om zowel voor de kleine zelfstandige als voor de grote multinational een betrouwbare en uiterst correcte partner te zijn.”

Deinsesteenweg 114
9031 Drongen
Tel.: 09/221 38 83
Fax: 09/221 58 38