Oil Service – “Dankzij ons lopen uw zaken gesmeerd”

Honderden garagehouders, transporteurs en industriebedrijven houden hun wagenpark in optimale conditie dankzij de vakkundige kennis en hoogwaardige producten van Oil Service. De onderneming van de familie Roels heeft als triatlonsponsor ook een boontje voor mensen die grootse prestaties neerzetten.

Christiaan Roels.
Christiaan Roels.

Gefeliciteerd met de 25ste verjaardag van uw bedrijf, meneer Roels. Hoe is Oil Service in die periode geëvolueerd?

Christiaan Roels: “Oil Service was lang een eenmanszaak die fungeerde als verdeler en serviceverlener voor alle vloeistoffen (op benzine na) die noodzakelijk zijn voor het onderhoud van auto’s en vrachtwagens. Toen mijn zonen Jourie en Jonas in de zaak zijn gekomen, zijn we ons ook op export gaan richten. Sindsdien hebben we de zaak omgedoopt tot een bvba en is onze omzet verdrievoudigd.”

Hoe belangrijk is de ‘service’ in de bedrijfsnaam?
“Service vormt het peper en zout van ons bestaan. In onze nieuwbouw in Deinze hebben we een voorraad van meer dan één miljoen liter, waardoor alle bestellingen die ons vandaag voor 12 uur bereiken, morgen al worden geleverd. Tot onze portfolio behoren alle courante producten van de grootste en correcte merken.”

fotoVM47_oilservice 09_lowWelke zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwbouwvestiging?
“Het liet ons toe om onze activiteiten die vroeger over drie locaties gespreid waren, te centraliseren in een modern en comfortabel gebouw dat beantwoordt aan de strengste milieunormen. Bovendien kunnen we vanuit Deinze heel snel de autosnelwegen E17 en E40 bereiken. De combinatie van die optimale logistiek en ons partnership met topmerken moet toelaten om ook in de toekomst verder te kunnen groeien.”

Fiche
Oprichting: 1988.
Activiteiten: verdeler van smeeroliën, vetten en koelvloeistoffen voor personen- en vrachtwagens en bepaalde industriële machines (onder meer weefgetouwen).
Afzetmarkten: België, Italië, Frankrijk, Spanje, Roemenië, Polen, Afrika.
Klanten: België: garagisten, transporteurs en de industrie. Buitenland: verdeelcentra voor autobenodigdheden.
Merken: ENI (het vroegere Agip), BP,  Total, Castrol, GM, Petronas, Shell, Glysantin BASF.
Omzet: 5,5 miljoen euro.
Team: Christiaan, Jourie en Jonas Roels.
Opmerkelijk: sinds 2002 is Oil Service hoofdsponsor van het eigen triatlonteam, waartoe onder meer wereldkampioen Frederik Van Lierde behoort.

PrintClemence Dosschestraat 5 – IZ 9 – 9800 Deinze – T 09 331 56 60 – info@oilservice.bewww.oilservice.be