Orbit One – “IT inzetten als concurrentieel voordeel”

Olivier Mangelschot.
Olivier Mangelschots.

Lagere winstmarges, moeilijkheden om de juiste medewerkers te rekruteren en te houden, zware en dure IT-systemen die het tempo van de Vlaamse kmo niet kunnen volgen in combinatie met klanten die selfservice en een persoonlijke aanpak verwachten … Hoe gaat u daarmee om? Zet IT slim in en buig deze uitdagingen om in uw voordeel, zegt Olivier Mangelschots, managing director van Orbit One.

Wat is voor u een wendbare organisatie?
Olivier Mangelschots: “Een wendbare organisatie durft haar DNA te herzien om in te spelen op de huidige uitdagingen. Het is een organisatie die beseft dat de bedrijfsstrategie moet worden aangepast, net omwille van die digitale revolutie. Voor mij is het ook een organisatie die z’n medewerkers ten volle ondersteunt in Het Nieuwe Werken: flexibel van overal kunnen werken ongeacht de laptop of smartphone en in constante verbinding met je team, met zorg voor work-life balance. Dit is een basisverwachting van de huidige generatie. Succes is vandaag minder afhankelijk van langdurige relaties en meer van het instant vervullen van behoeftes. Organisaties die hier snel en creatief mee omgaan en kunnen rekenen op een uitgebreid netwerk van klanten en partners, dat zijn de organisaties die het volgens mij zullen maken in de toekomst.”

Welke rol kan Orbit One spelen voor bedrijven?
“Orbit One helpt organisaties die noodzakelijke wendbaarheid terug te vinden. We willen werken aan de perceptie van de Vlaamse kmo dat IT een kost is. Vaak wordt het een overlevingsmiddel om concurrenten voor te blijven door sneller, efficiënter en persoonlijker te werken. Voor ons is het snel duidelijk of een bedrijf klaar is om die revolutie te omarmen. Zit IT niet in de core beslissingscel binnen een bedrijf, dan proberen we aan de hand van inspiratiesessies en workshops eerst de bedrijfsstrategie samen te optimaliseren.”

Het Nieuwe Werken, té duur voor de kmo?
“Wil een bedrijf meer focussen op Het Nieuwe Werken en de verwachtingen van de generatie pas afgestudeerden, op vlak van gebruik van IT tools en flexibiliteit, dan faciliteren we het werken van overal door bijvoorbeeld Office 365, SharePoint en Lync in te zetten. Collega’s en documenten zijn zo altijd en van overal bereikbaar. Zelfs voor kleine kmo’s is dit budgettair een zeer haalbare kaart dankzij de cloud. ‘Work like a Network’, noemen wij dat. We spelen in op dat snel en efficiënt samenwerken met virtuele teams, door één real-time netwerk te vormen met uw partners, klanten en leveranciers en zo instant te kunnen inspelen op behoeftes. Als Microsoft specialist zijn Lync en SharePoint voor ons dankbare tools om open te zetten naar tijdelijke werkplekken.”

Orbit One Gent Olivier Mangelschots

Klanten doen zelf uw administratie?
“Wij ontwikkelen selfservice portals om u toe te laten aan die groeiende vraag te voldoen. Vaak is dit voor bedrijven een grote stap omdat een selfservice portal impliceert dat data intern via duidelijke processen gestroomlijnd wordt verwerkt. Dynamics CRM en Azure vormen een degelijke basis om interne gegevens te ontsluiten voor klanten, leden en partners. In een tweede fase kan CEBP bijdragen om dit portaal interactiever en persoonlijker te maken.”

FICHE

Activiteit: strategisch advies, implementatie van Microsoft tools en maatwerk (ontwikkeling en ondersteuning).

Technologie: Microsoft Office 365, SharePoint, Lync, Dynamics CRM, Azure.

Opgericht in: 1995.

Aantal medewerkers: 20, verspreid over vestigingen in Gent en Katowice.

Focus op: bedrijven van 50 tot 500 medewerkers, maar ook organisaties, ledenverenigingen en kleinere bedrijven die hun tools en een selfservice portal ter beschikking stellen van leden, klanten of andere gebruikers.

 

logo Orbit one baseline_cmyk

Raas van Gaverestraat 83 G – 9000 Gent – T 09 330 15 00 – info@orbitone.comwww.orbitone.com