Polyurethaansystemen belangrijk voor maakindustrie – “Oneindige toepassingsmogelijkheden”

Schuimspuitkits met tweecomponenten polyurethaan bewijzen de maakindustrie belangrijke diensten. De producten van Polymer Insulation Products uit Maldegem worden in tal van uiteenlopende projecten ingezet.

Publireportage  POLYMER Insulation Products Filip Audenaert“Onze PU-producten lenen zich onder meer voor thermische en luchtdichte isolatie,  industriële en OEM-isolatie, decorbouw en vormbouwtoepassingen,” legt zaakvoerder Filip Audenaert uit.

Het PU-schuim wordt ingezet bij zeer uiteenlopende toepassingen?

“We beleveren een scala aan industriële nichemarkten. Het PU-schuim wordt omwille van zijn uitzonderlijke specificaties ingezet bij de eerder technische isolatieprojecten. Anderzijds is het een vrij eenvoudig systeem dat zeer efficiënt in gebruik is. In hoofdzaak gaat het om koeltechnische en thermische isolatie, maar daarnaast ook om toepassingen waarbij het schuim dienst doet als lucht- of vochtbarrière. De snelheid van uitharding van het PU-schuim is dan weer een sterkte binnen de decorbouw.”

Kan je enkele concrete projecten aanhalen?

“Filmstudio’s, decorstukken voor theater en de sprookjesachtige creaties van Belgische themaparken worden opgebouwd en gesculpteerd uit het PU-schuim. Daarnaast maken de rederijen in de Antwerpse haven gebruik van onze oplossingen, waar ze worden ingezet bij de reparaties van koelcontainers. Een Duitse firma schakelde ons in bij de bouw van een nieuw Zuidpoolstation. We worden nog altijd gecontacteerd door bedrijven die het PU-schuim voor een toepassing willen gebruiken die ook voor ons nieuw is.”

BVC