Polymer Insulation Products – “PU-systemen voor industriële nichemarkten”

Tweecomponenten polyurethaansystemen zijn van onschatbare waarde voor de maakindustrie. Polymer Insulation Products uit Maldegem vervult een pioniersfunctie als Europees fabrikant van PU-cilindersystemen. Een brede waaier van Europese nichemarkten kan rekenen op de knowhow van deze Belgische kmo.

Filip Audenaert.
Filip Audenaert.


“Wij focussen ons zowel op de productie als op de distributie van deze oplossingen,” verduidelijkt zaakvoerder Filip Audenaert. “Enerzijds fungeren wij als ‘toll filler’, waarbij we de professionele druksystemen afvullen. Daarnaast treden wij op als verdeler van de tweecomponenten PU-systemen. Bij deze autonome polyurethaansystemen komt de vloeibare inhoud van twee cilinders samen in een spuitmond. Daar onstaat de chemische reactie waardoor een schuimachtige substantie het pistool verlaat. Het PU-schuim garandeert een hoge thermische isolatie, water- en luchtdichtheid en verbetert de structurele stevigheid. Je kan er ook perfect holtes, naden en kieren mee opvullen.”

Als Europees specialist garandeert Polymer Insulation Products dat alle oplossingen voldoen aan de geldende Europese wetgeving. “We ondersteunen onze klanten ook op technisch vlak en voorzien hun operatoren van een degelijke opleiding om onze producten veilig en goed te gebruiken.”

Pi-Products_logo onlyIndustrielaan 9 – 9990 Maldegem – T 050 40 51 70 – info@piproducts.euwww.pi-products.eu