Accountantskantoor Lammertyn & Co – “Proactief meedenken via persoonlijke aanpak”

Correct financieel beheer, van a tot z: daarvoor kunnen vrije beroepen, eenmanszaken en vennootschappen al sinds 1975 bij Accountantskantoor Lammertyn & Co terecht. Vooral dankzij een kwalitatieve dienstverlening deed de mond-tot-mondreclame goed werk: een waaier aan nieuwe klanten vonden de jongste jaren hun weg naar Kortemark, een trend die zich gestaag voortzet.

Sofie Hoedt en Stefaan Vandaele: “Onze service omvat zowel boekhouding, fiscaliteit, sociale wetgeving als alle aanverwante financiële zaken.”
Sofie Hoedt en Stefaan Vandaele: “Onze service omvat zowel boekhouding, fiscaliteit, sociale wetgeving als alle aanverwante financiële zaken.”

Daniël Lammertyn stond in 1975 aan de wieg van het gelijknamige accountantskantoor, dat mettertijd evolueerde van een eenmanszaak naar een vennootschap, mede dankzij de komst van competente en ervaren  medewerkers.
In 2003 heeft Sofie Hoedt het team vervoegd. Zes jaar later werd zij aandeelhouder en zaakvoerder. Nadat ook Stefaan Vandaele vorig jaar zaakvoerder werd, staat het jonge en dynamische duo in voor de dagelijkse leiding.

Totaalpakket
Accountantskantoor Lammertyn & C° verzorgt met 18 medewerkers een integrale financiële dienstverlening. “Wij staan onze klanten bij doorheen de volledige levensloop van hun bedrijf, van opstart tot liquidatie,” leggen Sofie Hoedt en Stefaan Vandaele uit. “Onze service omvat zowel boekhouding, fiscaliteit, sociale wetgeving als alle aanverwante financiële zaken waarmee een bedrijf te maken krijgt. Via de notariële juriste van ons zusterbedrijf R&D Consulting staan wij ook borg voor juridisch advies over de meest uiteenlopende kwesties, van overnames tot successieplanning.”
“Daarnaast werken wij ook nauw samen met Loodshuis.be uit Roeselare. Deze onderneming helpt structurele uitdagingen bij onze klanten op te vangen, zodat de organisatie helemaal op punt komt. Het team rond zaakvoerder Erik Janssens beschikt onder meer over heel wat expertise om de structuur van (te) snel groeiende ondernemingen te optimaliseren, zodat de kwaliteit van de dienstverlening gegarandeerd blijft en de winstmarge per medewerker kan worden opgekrikt. Loodshuis.be begeleidt de ondernemer tijdens alle fasen van het ondernemerschap dit vanaf de start, de groei tot zelfs de overname.”
Net als Loodshuis.be is Accoun­tantskantoor Lammertyn & C° door de overheid erkend als adviesverlener wat voor hun klanten een aanzienlijk financieel voordeel inhoudt.

foto VM45_lam11_lowBrede doelgroep
De actieradius van Accountantskantoor Lammertyn & C° beperkt zich niet tot de brede regio rond Kortemark, integendeel. “Sinds 2009 blijft onze klantenportefeuille steeds intenser aandikken,” gaan Sofie Hoedt en Stefaan Vandaele verder. “Dat danken we vooral aan mond-tot-mondreclame. De ambitie om wekelijks een nieuwe klant bij te winnen is daardoor vlot haalbaar. Dankzij onze proactieve aanpak verliezen we ook amper klanten. Als we bijvoorbeeld bij diverse dossiers van klanten uit dezelfde sector merken dat hun brutowinst daalt, gaan we nauwgezet op zoek naar eventuele gemeenschappelijke knelpunten, zodat we onze klanten gericht kunnen adviseren waar ze kunnen bijsturen. Verder doen we er alles aan om onze relaties via nieuwsbrieven, de website en een jaarlijkse informatieavond op de hoogte te houden van de belangrijkste wijzigingen in de fiscale wetgeving. Daarnaast spreken ook onze mogelijkheden op vlak van e-accounting almaar meer bedrijven aan.”

foto VM45_lam12_lowE-accounting
De Kortemarkse specialist in accountancy & fiscaliteit past al een aantal jaren met succes de formule van e-accounting toe en beschikt daarvoor over twee interessante oplossingen. “De eerste mogelijkheid is vooral toegespitst op grotere ondernemingen. Zij krijgen de kans in te loggen op onze server en op die manier gebruik te maken van onze professionele software. Uiteraard voorzien wij via onze medewerkers eerst een degelijke opleiding en kunnen wij altijd voor assistentie zorgen. Dit systeem leent zich perfect om regelmatig een tussentijdse balans op te maken, zodat onze klanten – indien nodig – tijdig bepaalde zaken kunnen bijsturen.”
Door het succes van de e-accountingservice voor grotere bedrijven, creëerde Accountantskantoor Lammertyn & C° dit jaar een aangepast systeem dat helemaal is afgestemd op schaalgrootte van vrije beroepen, eenmanszaken en kmo’s. “Via een eenvoudig softwareprogramma kunnen zij heel makkelijk hun eigen facturen inboeken. Op die manier krijgen ze niet alleen een beter inzicht in de financiële situatie van hun bedrijf, maar realiseren ze ook een aantrekkelijke kostenbesparing bij ons. De ervaring leert dat vooral jonge ondernemers graag van deze opportuniteit gebruik maken. Wij willen e-accounting aan al onze klanten aanbieden, zonder de minste verplichting. Bovendien is het één van de belangrijkste redenen waarom onze actieradius heel breed is, zowel geografisch als op vlak van de corebusiness van ons cliënteel.”

Natuurlijke groei
De komende jaren wil het bedrijf verder doorgroeien. “Gezien de krapte op onze huidige locatie, kijken we stilaan uit naar een ruimere vestiging. Onze groei zal wel ‘natuurlijk’ blijven, want we maken er een erezaak van iedere klant echt te verdienen. Bovendien is dat de enige manier om onze structuur overzichtelijk te houden en bij elke klant een persoonlijke aanpak te garanderen.”

Logo Lammertyn & Co 20090625Jan Mioenstraat 9A – 8610 Kortemark – T 051 57 56 00  – info@lammertyn.bewww.lammertyn.be