Professionele, creatieve en altijd bereikbare partner

Kursaal Oostende krijgt sinds de renovatie opnieuw volop lofbrieven over de organisatie van congressen en bedrijfsevenementen. Onder meer Vlerick Alumni en het NVKVV waren in de wolken over hun onlangs gehouden organisatie in deze trekpleister van de badstad.

Al acht jaar reikt Vlerick Alumni vzw, de officiële alumniorganisatie van Vlerick Leuven Gent Management School, de Vlerick Award uit aan verdienstelijke ondernemers of managers van bedrijven of organisaties, die internationaal en op duurzame wijze resultaten neerzetten. De uitreiking lokt ondertussen, naast ruim 600 jonge Vlerickstudenten en hun vrienden, ongeveer 600 ondernemers en managers.

Kursaal Oostende
Peter Hoogland.

Op 12 april 2008 bestond de avond uit een receptie voor ruim 1.000 personen, gevolgd door een uitreikingshow (met ‘voting’-faciliteiten), twee aparte galadiners en daaropvolgende galabals. Geen eenvoudige organisatie dus. “Gelukkig is het Kursaal Oostende al drie jaar de juiste partner voor de Vlerick Award,” zegt Martine Dykmans, general manager van Vlerick Alumni. “Qua locatie is het Kursaal ideaal met haar auditorium voor de uitreikingshow en de verschillende zalen waar we  de diverse groepen in onderbrengen voor het diner, de bals en het ‘loungen’. Bovendien heeft het gebouw een tijdloos charme en een aparte uitstraling.”

“Je voelt de grote persoonlijke betrokkenheid van het management en het hele Kursaalteam,” vervolgt Martine Dykmans. “Een projectmanager denkt tijdens het hele proces mee en staat ook de avond zelf klaar om elk praktisch probleem op te lossen. Ook het technisch personeel doet zijn uiterste best om onze steeds nieuwe wensen mee te realiseren. De mensen van Kursaal Oostende  maken het ook een beetje tot hun evenement en daardoor voel je je als organisator gesterkt. Ook dit jaar leidde dat weer tot een fel gesmaakte avond bij het publiek.”

Week van de Verpleegkunde

Na zeven jaar keert het Nationaal Verbond van Katholieke en Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen (NVKVV) met de Week van de Verpleegkunde en Vroedvrouwen terug naar het Kursaal Oostende, waar het allemaal begon in 1975 met 6.020 deelnemers tijdens een driedaags congres.

“Dit evenement groeide snel uit tot een volledige Week van en voor Verpleegkundigen en Vroedvrouwen,”  verduidelijkt algemeen coördinator Michel Foulon. “Het NVKVV was de gangmaker voor vele andere organisaties en bedrijven om hun congres in het Kursaal Oostende te laten doorgaan. Kursaal OostendeDankzij de schitterende renovatie van het gebouw waren we geprikkeld om terug te keren naar Kursaal Oostende. De vernieuwde zalen en ruimtes zijn ideaal om tijdens onze congresweek elkaar op een gemoedelijke wijze te ontmoeten en kennis te maken met nieuwe ideeën en professionele ontwikkelingen.”

“Het Kursaalteam werkte professioneel, hartelijk, geduldig en creatief met ons samen. Zowel het logistiek personeel als het management was heel flexibel en voortdurend bereikbaar. Het Kursaalteam dacht met ons mee en bleek in alles structureel en consequent. Op de evaluatie nadien was ook voldoende ruimte voor verbetering naar het congres van volgend jaar toe. Ons volgend congres is al ingepland, opnieuw in Kursaal Oostende.”