SMO – “Wij starten waar een andere machinebouwer stopt”

Machines, technologie of speciale constructies voor uw bedrijf: SMO stemt zijn productie volledig af op de wensen van de klant. Hier geen seriewerk maar louter op maat gemaakte of gemoduleerde machineparken.

Sander Mollet.

In 2002 richtte Sander Mollet SMO op. Amper 8,5 jaar later groeide zijn onderneming uit tot een gevestigde waarde in de wereld van machinebouw. “Na mijn studies begon ik onmiddellijk met mijn eigen bedrijf,” aldus zaakvoerder Sander Mollet. “Aanvankelijk startte ik in een kleine gehuurde loods, om enkele jaren later te verhuizen naar een iets groter atelier. In 2008 kocht ik een stuk grond in het Eeklose industrieterrein en plantte ik er een nieuwbouw neer.”

Constante uitdagingen

Sander Mollet zit boordevol ideeën en wil constant uitgedaagd worden door de techniek. “Naast de maatopdrachten die SMO voor de industriële sector uitvoert, ben ik steeds bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten. Innovatie is het ordewoord dat hier alomtegenwoordig is. Het is de bedoeling om heel sterk in te zetten op zelf ontwikkelde machines. Zo hebben we al ideeën omtrent een machine die automatisch satés kan maken, maar er zijn er nog heel wat andere.”

Vijf afdelingen

Door de sterke groei – SMO werd door Trends uitgeroepen tot vijfde snelste groeier in Oost-Vlaanderen – werd SMO opgesplitst in vijf divisies. “Engineering, metaalbewerking, constructie- en laswerken, automatisatie en service en onderhoud zijn onze vijf afdelingen,” zegt Sander Mollet. “Daarmee maken we machines op maat van onze klanten. De diensten van elke afdeling apart worden verhuurd aan wie daar nood aan heeft. We zijn niet actief in een specifieke sector binnen de industrie. Elke tak die gebruikmaakt van een machinepark kan in principe bij ons aankloppen. Wij starten waar een andere machinebouwer het voor bekeken houdt. De meeste machinebouwers specialiseren zich in een bepaalde sector. Wanneer een vraag afwijkt van wat ze standaard aanbieden, dan houdt hun dienstverlening op. En dan komen wij op de proppen. Zo hebben we ook heel wat machinebouwers in ons klantenbestand die ons vragen om hun machines te modificeren naar de specifieke wensen van hun klanten.”

Nieuwendorpe 14, 9900 Eeklo
Tel.: 09-219 93 85, Fax: 09-219 93 82
info@smo.be, www.smo.be