Spiromatic – “Totaalprojecten voor opslag en transport van voedingsingrediënten”

Duurzame totaaloplossingen voor geautomatiseerde opslag, transport en dosering van droge en vloeibare voedingsstoffen: met die expertise maakt Spiromatic al 50 jaar het verschil. Het team van technische specialisten slaagt er via intelligent projectmanagement telkens weer in om een maximale output uit het voedingsproces van de klant te halen.
Jaguar Jumping Through Sky

SPIROMATIC_silos_RGB_lowWelke bedrijven zijn de belangrijkste klanten voor Spiromatic?
Managing director Ann Dhont: “Wij zijn destijds gestart in de agro-industrie, maar evolueerden steeds meer naar een partner voor artisanale en later industriële bakkerijen. Daardoor kwam de klemtoon steeds meer op automatisering van processen te liggen. Ons engineeringteam analyseert na een grondige behoefteanalyse het meest geschikte concept, waarna wij ook de productie (in eigen huis), de installatie en de opstart voor onze rekening nemen. Via een 24/24-serviceverlening verzorgen wij bovendien onderhoud, herstellingen en leveringen van wisselstukken. Op die manier bedienen wij ondernemingen uit alle takken van de voedingsindustrie, met een specifieke focus op deegverwerkende bedrijven.”

Hoe slaagt u erin om een hoogtechnologisch proces te verenigen met een intelligente HR-aanpak?
“Wij streven elke dag naar een goede interne communicatie en een gezonde wisselwerking binnen een technisch onderlegd team, dat betrokkenheid, motivatie en kennisborging hoog in het vaandel draagt. Daarom werken we ook voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen in engineering, robotisering en andere geavanceerde productietechnieken. Bovendien koppelen we onze klantgerichte organisatie aan innovatief ondernemerschap.”

visuals_vierkant_100%.inddFiche

  • Oprichting: 1963. Het bedrijf vierde onlangs het gouden jubileum.
  • Aantal medewerkers: 80.
  • Activiteiten: ontwerp, productie en on-site installatie van geautomatiseerde opslagsystemen (composietsilo’s en tanks), weeg- en doseersystemen, transport (spiraal, hybride, pneumatisch) en bloemkoeling.
  • Markten: Spiromatic bereikt de brede voedingsindustrie en begeleidt onder meer bakkerijen, producenten van pasta, tortilla, pizza, ijscrème, soft drinks, bier, …  Naast talrijke Belgische klanten heeft het ook voet aan de grond in West-Europa en streeft het naar groei in Oost-Europa, Zuid-Amerika en het Midden Oosten.
  • Specialisatie: installaties die voldoen aan de strengste hygiënenormen en die conform de ATEX-wetgeving zijn.

Logo SpiromatecKarreweg 1 – IZ De Prijkels – 9810 Nazareth – T 09 381 87 00  – info@spiromatic.comwww.spiromatic.com