Systemat Belgium – “Weer ruimte voor investeringen”

Het ‘oude’ Systemat deelde zich op in twee bedrijven. Het nieuwe Systemat Belgium legt zich meer dan ooit toe op IT-infrastructuur en diensten voor kmo’s.

Rik Sioen.

IT-infrastructuur omvat de installatie, de implementatie en het onderhoud van computers, servers, printers en standaardsoftware. Voor kleine bedrijven vanaf 15 personen staat Systemat in voor het dagelijks beheer. Voor grote bedrijven gaat het vaak om een projectmatige aanpak. “Outsourcen van IT-ondersteuning neemt toe,” zegt regionaal manager Rik Sioen. “De kosten worden gespreid over meerdere klanten, wat iedereen ten goede komt.” Systemat speelt drie troeven uit: 26 jaar ervaring, het onafhankelijk van leveranciers aanbieden van oplossingen in functie van de reële behoefte van de klant en de positie van Systemat als ‘kmo voor kmo’s’.

Dicht bij de klanten

Systemat heeft vestigingen in Wilrijk en Sint-Martens-Latem en klanten kunnen naast de gewone klantenrelatie een medewerker van Systemat inhuren voor korte of middellange termijn. “Er lopen een 100-tal van die contracten in heel België en Luxemburg,” zegt Rik Sioen. “Het verlaagt de drempel voor bedrijven die tijdelijk een bepaald profiel in huis willen halen en hun sociaal passief niet willen verzwaren. We zien dat bedrijven na de crisis weer ruimte hebben voor investeringen of nieuwe projecten.”

Kortrijksesteenweg 203, 9830 Sint-Martens-Latem
Tel.: 09-270 21 11, Fax: 09-270 21 00

Spoorweglaan 25-31, 2610 Wilrijk
Tel.: 03-820 56 11Fax: 03-820 56 00

info@systemat.com, www.systemat.com