Tiltech / SAB-BNL – “Wij tillen uw productie naar een hoger niveau”

Vernuftige totaaloplossingen voor manipulatie- en tilsystemen en schroeftechniek: dat zijn de stokpaardjes van Tiltech en SAB-BNL. De ondernemingen van vader en zoon Rudi en Kristof Tillon en Gert Drieghe creëren in het eigen atelier hoogwaardige til- en schroefsystemen op basis van kwalitatieve producten van buitenlandse partners. “Overal waar getild en geassembleerd moet worden, kan onze meerwaarde van groot belang zijn.”

Kristof Tillon en Gert Drieghe:“Onze grote sterkte is dat wij merk­onafhankelijk werken.”
Kristof Tillon en Gert Drieghe:“Onze grote sterkte is dat wij merk­onafhankelijk werken.”

Sinds 2003 verbaast Tiltech zijn talrijke klanten uit de Benelux en Noord-Frankrijk met geïntegreerde oplossingen op maat voor alles wat te maken heeft met het tillen van zaken beneden de 500 kg.

“Wij nemen zowel de engineering, de installatie, de staalconstructie als het onderhoud voor onze rekening,” verduidelijken Rudi en Kristof Tillon. “Onze grote sterkte is dat wij merkonafhankelijk werken: voor elke specifieke uitdaging kunnen we putten uit de rijke assortimenten van onze diverse buitenlandse merken. Zo kunnen we via intelligent projectmanagement het meest passende systeem uitdokteren. Zwenkkranen of railsystemen met aangepaste grijpers, zowel elektrisch als pneumatisch: het zijn maar enkele voorbeelden van constructies waarvoor wij al onze knowhow ten volle gebruiken.”

Tiltech is actief in de meest uiteenlopende sectoren en voert alles in eigen beheer uit met gespecialiseerde medewerkers. De komende jaren wil het bedrijf nog uitgebreider de internationale toer opgaan.

Digital StillCameraSchroeftechniek
De activiteiten van SAB-BNL sluiten goed aan bij wat Tiltech doet. Zaakvoerders Gert Drieghe en Rudi Tillon: “Deze onderneming levert sinds 2007 uitgebreide diensten voor alle industriële omgevingen waar iets geassembleerd moet worden. Van de kleinste manuele tool tot de integratie van een complexe installatie: wij vullen de wensen van onze klanten integraal in. Wij zijn nog altijd sterk actief in de automobielindustrie, maar ook in de ‘aeromotive’-wereld, de petrochemie en de sector van elektrische huishoudtoestellen scoren we goed.”

SAB-BNL springt er bovenuit met custom-made oplossingen, samengesteld uit de rijk gestoffeerde gamma’s van haar buitenlandse merken. “Naast gereedschappen leveren wij ook de systemen voor kwaliteitscontrole van het geassembleerde product en verzorgen wij de kalibratie.”

Het bedrijf opende een eigen vestiging in Zweden, om ook daar een stevige voet aan de grond te krijgen in de automobielsector. “Daarnaast boren we ook de Franse en de Engelse markt aan en laten we onze bestaande klanten kennismaken met ons integrale assortiment.”

logo Tiltech_rgb_low logo SAB-bnl_rgb_lowVriesenrot 22 – 9200 Dendermonde – T 052 40 95 70 – info@tiltech.be –  www.tiltech.beinfo@sab-bnl.bewww.sab-bnl.be