TVH Rental Equipment NV: “Verhuurmaterieel is uiterst efficiënt voor opvang van pieken”

Investeren in rollend materieel is voor veel ondernemingen vaak een zware dobber, zeker als het gaat om toestellen die niet frequent worden gebruikt en dus vaak stilstaan. Sinds meer dan 15 jaar biedt TVH – Thermote & Vanhalst efficiënte oplossingen om dat perfect op te vangen. De verhuurafdeling van het bedrijf draait sindsdien op volle toeren en biedt een geschikt alternatief voor de opvang van pieken of tijdelijke noden. “Dankzij het advies op maat van onze ervaren medewerkers helpen we onze klanten ook zo goed mogelijk besparen,” verduidelijkt sales manager Luc Maertens. TVH – Thermote & Vanhalst is ook na 41 jaar nog altijd een op en top familiebedrijf. Het geesteskind van Paul Thermote en Paul Vanhalst is anno 2010 actief in 162 landen wereldwijd en boert bijvoorbeeld ook goed op de Amerikaanse en Australische markt.

“Op de thuismarkt richten we ons rechtstreeks naar industriebedrijven, logistieke dienstverleners en aannemers met een erg breed productgamma van heftrucks, hoogwerkers en industriële in-plant voertuigen. Meer dan 20.000 klanten beschouwen ons als een ideale one-stop shop in onze branche. Over de grenzen heen werken we rechtstreeks samen met doorverkopers, die bijvoorbeeld een eigen heftruckzaak hebben en zelf voor de nodige dienstverlening zorgen.”

Luc Maertens

Veranderde marktsituatie

Meer dan 15 jaar geleden kwamen tal van koopklanten bij TVH aankloppen met de vraag of de onderneming ook oplossingen had voor kortetermijnbehoeften. “Vanuit die optiek richtten we de verhuurafdeling op,” aldus Luc Maertens. “Vooral industriëlen, productiefirma’s en aannemers rekenen sindsdien via de rental-afdeling op ons. De voorbije twee jaar verhoogde het zakencijfer van deze afdeling nog door de economische crisis. Veel bedrijven stelden een permanente investering in materieel uit door voor een huuroplossing te kiezen.”

“Dankzij het advies op maat van onze ervaren medewerkers helpen we onze klanten ook zo goed mogelijk besparen.”Met de Rental Equipment Division bestrijkt TVH de hele Belgische markt. “Uiteraard is ons depot in het hoofdkantoor in Waregem optimaal uitgerust, maar de voorbije jaren hebben we ook geïnvesteerd in vier lokale magazijnen. Die vestigingen bevinden zich in Saint-Ghislain (nabij Bergen, voor de hele westelijke kant van Wallonië), Aalst (regio Brussel), Sint-Niklaas (regio Antwerpen) en sinds begin dit jaar ook in Luik (voor het oostelijke deel van Wallonië). Met die investeringen in regionale nabijheid slagen we erin het materieel steeds sneller te leveren. Dat zorgt onmiskenbaar voor een betere bediening. De hele verhuurvloot omvat ruim 2.000 toestellen, met 1.200 heftrucks, 700 hoogwerkers en 100 verreikers.”

Verscheiden en uniform aanbod

De diverse depots doen ook dienst als servicecenters. “Van hieruit zorgen we onder meer voor onderhoud, herstellingen en technische bijstand. Onze over heel België verspreide technici vertrekken van bij hen thuis naar de klant die moet worden geholpen. Door die aanpak moeten onze mensen kortere afstanden overbruggen en kunnen we een snellere dienstverlening garanderen.”

De verhuurvloot bestaat niet alleen uit klassieke, conventionele toestellen, maar biedt daarnaast ook rollend materieel voor de meest uiteenlopende specifieke toepassingen. “Zo kunnen onze klanten onder meer rekenen op rupshoogwerkers en hoogwerkers met een werkhoogte tot 43 meter. Dergelijke apparatuur wordt niet zoveel gekocht, door de prijs en het gegeven dat een aannemer ze niet voortdurend nodig heeft. Op de verhuurmarkt daarentegen zijn ze wel erg in trek.”

Het brede gamma kenmerkt zich anderzijds wel door een bepaalde uniformiteit. “De doelbewuste keuze voor bepaalde merken zorgt ervoor dat deze werktuigen relatief gemakkelijk te bedienen zijn. Daarnaast maken we het verschil door de jeugdigheid van onze vloot: zowat alle toestellen zijn amper twee tot tweeënhalf jaar. Dit zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid, wat ook de continuïteit op de werf aanzienlijk bevordert.”

Menselijk kapitaal

TVH vult de hoogwaardige kwaliteit van de technologische apparatuur aan met een krachtige input van menselijk kapitaal. “Dat komt onder meer tot uiting in het geven van de juiste technische informatie, het snel kunnen inspelen op dringende vragen en een voortdurende bereikbaarheid. Bovendien kunnen we uitpakken met erg competitieve prijzen.”

TVH schaaft niet alleen dagelijks aan de opwaardering van het eigen menselijk kapitaal. “We geven ook onze klanten de kans om hun personeel opleidingen te laten volgen in ons eigen TVH Training Centre. Zo kunnen hun arbeiders bij ons vormingen volgen tot hoogwerker of heftruckbestuurder en de vereiste brevetten in de wacht slepen.”

Advies op maat

De aankoop van hoogwerkers, heftrucks en ander rollend werkmaterieel kan bij TVH ook perfect via e-commerce. Bij de verhuurafdeling is dat bewust niet het geval. “Vragen naar huurproducten zijn meestal dringend en worden erg vaak telefonisch behandeld. Daar kunnen we ook een extra meerwaarde bieden door persoonlijk contact en meteen te weten komen wat de klant precies nodig heeft, voor welke toepassing het zal worden gebruikt, waar en wanneer het moet worden afgeleverd. Op basis van die informatie kunnen wij nog extra advies geven en eventueel een toestel aanraden dat zwaarder of lichter is. De levering gebeurt door één van onze vijftien gespecialiseerde chauffeurs, die zich echt opwerpen als onze ambassadeurs ‘on the floor’.”

Duurzame ondernemer

Daarnaast verliest TVH ook zijn rol als duurzame ondernemer nooit uit het oog. “De projec-ten die binnen dit kader passen, worden gestuurd en begeleid vanuit de HR-afdeling. Toch is duurzaam ondernemen een zaak van alle medewerkers, die opvallend gemotiveerd zijn om de georganiseerde acties voluit te ondersteunen.”

TVH behaalde onlangs het certificaat 2010 van het West-Vlaams Charter voor Duurzaam Ondernemen. “Toekomstgericht maken we hier verder werk van door onder meer het aanleggen van een extra buffer voor het opvangen van regenwater, de installatie van zogenaamde ‘groene’ stopcontacten, de opleiding duurzaam rijden voor alle medewerkers via het programma ‘Iedereen leert’ en het inschakelen van andersvalide medewerkers voor reinigingsopdrachten vanaf augustus.”

Brabantstraat 15
8790 Waregem
Tel.: 056-43 42 21
Fax: 056 43 43 21