Ufttools-Uftlas – “Onze (las)gereedschappen maken uw werk eenvoudiger”

Een uiterst correcte service, een sterke prijs-kwaliteitverhouding en adequaat advies van experts op vlak van gereedschappen en lasapparatuur: het zijn maar enkele van de adelbrieven waarmee Ufttools-Uftlas al sinds 1972 honderden klanten uit West- en Oost-Vlaanderen overtuigt. Het team van Alain Peirens en echtgenote Nina De Meester zet gedreven het levenswerk van stichter Urbain Maebe verder.

Alain Peirens.
Alain Peirens.

Welke klemtonen legt u in uw aanpak?
Alain Peirens en Nina De Meester: “Wij maken er een erezaak van om, dankzij een grote stock van ruim 13.000 artikelen, al onze klanten snel te bedienen via een eigen transportdienst. Nutsdiensten, contractors, metaalconstructiebedrijven, loodgieters, kmo’s en onderhoudsploegen van ondernemingen weten dat onze ervaren medewerkers uitstekend hun noden kennen en dankzij hun technische bagage telkens de juiste oplossing kunnen adviseren. Bij een defect kunnen ze hun toestel binnenbrengen bij onze hersteldienst, die dan voor een snelle reparatie zorgt. Intussen helpen we hen verder met een hoogwaardig vervangtoestel.”

WVV-ufftools-008_lowWelke evoluties kenmerken de markt van gereedschappen en lasapparatuur?
“Dankzij de almaar betere (batterij)kwaliteit, blijft de vraag naar accugedreven gereedschappen stijgen. Onze klanten voor lasproducten waarderen het feit dat ze bij ons performante oplossingen kunnen huren, en investeren daarnaast ook meer en meer in veilig werken. Dat blijkt onder meer uit de vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen en lasrookafzuigingen. Ook daarin hebben wij een uitgebreid aanbod, dat onder meer binnenkort via onze online catalogus kan worden geraadpleegd.”

Fiche

  • Oprichting: Uftlas werd in 1987 gesticht door Urbain Maebe. Later startte hij met verkoop van gereedschappen (Ufttools). In 2002 volgde de integratie van beide ondernemingen. Op vraag van Urbain Maebe, nam Alain Peirens (medewerker sinds 1998) samen met zijn echtgenote in 2007 de zaak over.
  • Medewerkers: 27.
  • Omzet: 8 miljoen euro.
  • Aanbod: alle lasapparatuur en gereedschappen (hand- en elektrisch gereedschap, verspanings- en bouwgereedschap, abrasieven, …).
  • Merken: Norton, Makita, Metabo, Esab, Ridgid, Pferd, Facom, …
  • Openingsuren: Maandag tot en met donderdag: 8u-12u en 13u-18u. Vrijdag: 8u-12u en 13u-15u. Zaterdag: 8u-12u.

 

logo ufttools-CMYK_400dpiMachelenbinnenweg 5 – 9800 Deinze – T 09 386 31 63 – info@ufttools.bewww.ufttools.be