Unieke ligging, midden in Vlaanderen

Marc De Bock,Vereniging Lokerse Industriëlen E17

De Vereniging Lokerse Industriëlen E17 werd drie jaar geleden opgericht als een vriendenclub. De bedoeling was heel eenvoudig: elkaar beter leren kennen. Toch heeft het VLI E17 ook al een paar mooie projecten gerealiseerd. Voorzitter Marc De Bock kijkt tevreden terug op deze realisaties.

Vlaanderen Manager: Wat is de Vereniging Lokerse Industriëlen E17?Marc De Bock
Marc De Bock
: “Onze vereniging werd opgericht door een aantal bedrijfsleiders om elkaar en elkaars activiteiten beter te leren kennen. In onze vereniging zitten bedrijfsleiders uit het industriepark dat gelegen is aan de E17 in Lokeren. We wilden van deze vereniging een vriendenclub maken, die op geregelde tijdstippen samenkomt en informatie met elkaar uitwisselt. Het is namelijk veel leuker als je weet wie je buur is en wat hij doet. Door elkaar beter te leren kennen ontstaat automatisch meer respect. Bovendien draagt het bij tot een zekere sociale controle op het industriegebied en dat verhoogt uiteraard de veiligheid.”

Vlaanderen Manager: Welke activiteiten organiseert VLI E17?
Marc De Bock: “Wij organiseren vier keer per jaar een informele lunch, al dan niet met een gastspreker. Daarnaast organiseren wij een aantal activiteiten waar iedereen iets aan heeft. Zo willen wij volgend jaar een jobbeurs inrichten. Er komt hier 45 ha nieuw industriegebied bij met een potentiële tewerkstelling van ongeveer 1.000 mensen. Met die jobbeurs hopen wij bedrijven sneller aan geschikte arbeidskrachten te helpen.”

Vlaanderen Manager: Wat hebben jullie nog gerealiseerd in de afgelopen jaren?
Marc De Bock: “Wij kennen uiteraard de pijnpunten en daar trachten wij iets aan te doen. Zo hebben wij geijverd voor een postbus die voldoende groot was om ’s avonds de post in te deponeren. Daarnaast werken wij een heus signalisatieproject uit. Bedrijven moeten gemakkelijker te vinden zijn voor vrachtwagenchauffeurs en andere bezoekers. Wij hebben het gebied ingedeeld in zones en elk bedrijf krijgt een nummer. Dat zal de zoektocht naar een bedrijf gevoelig verbeteren. Wij hebben ook bemiddeld voor een carpoolparking in de toekomst en zijn volop bezig met het verwezenlijken van een camerabewaking op het industrieterrein. Op zich lijken dat allemaal kleine projecten, maar ze dragen effectief bij tot meer comfort van de gevestigde bedrijven en de mensen die er werken.”

Vlaanderen Manager: Wat zijn de sterke punten van het industriegebied?
Marc De Bock: “Wij hebben een unieke ligging aan de E17, in het midden van Vlaanderen. Dat is een mooie uitvalsbasis voor heel wat distributiebedrijven. Wij hebben ook een goede relatie met het stadsbestuur. Problemen in het industriepark worden onmiddellijk aangepakt. Het bewijst dat het stadsbestuur de industrie ter harte neemt. Uiteraard kan het een en ander nog verbeterd worden: de ontsluiting van het industriepark, het openbaar vervoer en de veiligheid. Maar ook daar wordt aan gewerkt!”

Info: www.vli.be