Van Cleaning Masters naar Multi Masters Group – Meesterlijk in schoonmaak, en in veel andere activiteiten

Nicolas de Schutter: “Een sterke lokale klantenbinding en kwalitatieve dienstverlening blijven prioritair.”
Schoonmaakbedrijf Cleaning Masters is van vele markten thuis. Naast de traditionele schoonmaakactiviteiten profileert het zich in gebouwenzorg, industriële schoonmaak, bedrijfshygiëne, groen- en parkingonderhoud, klusopdrachten en catering. Alle activiteiten worden onder de nieuwe koepel Multi Masters Group gebundeld.

Cleaning Masters werd opgericht in 1988 als familiaal schoonmaakbedrijf en groeide uit tot een van de marktleiders in België. Als lid van de Franse Samsic-groep, een Europese leider in dienstverlening, zet Cleaning Masters zich ook internationaal stevig in de markt. Dit ‘meesterlijke’ schoonmaakbedrijf heeft in België meerdere vestigingen: naast de hoofdzetel in Merksem zijn er onder andere locaties in Roeselare en Gent, uitvalsbasis van circa 550 mensen.

Lokale klantenbinding

De afgelopen jaren verbreedde Cleaning Masters fors haar portfolio, al blijft klassieke schoonmaak 70 % van de omzet uitmaken. “Een sterke lokale klantenbinding en kwalitatieve dienstverlening blijven prioritair,” zegt gedelegeerd bestuurder Nicolas de Schutter. “Wij opteren in Oost- en West-Vlaanderen voor twee vestigingen om in beide provincies dicht bij de klant te staan. Dit doen we trouwens over heel België. Precies die nauwe contacten maken ons bewust van de diverse cross-sellingmogelijkheden.”

Industriële reiniging

Als veelzijdig schoonmaakbedrijf heeft Cleaning Masters ruime ervaring in industriële reiniging, van het ontstoffen van dakgebinten in magazijnen tot het reinigen en onderhouden van productielijnen, tanks, vaten, silo’s, buizen en leidingen in grote industriële bedrijven. Ook het reinigen, ontsmetten of ontvetten van het machinepark, spuitcabines en transportsystemen of schilderwerken en afvalbeheer behoren tot het pakket. “We hebben ruime ervaring in uiteenlopende sectoren, van de industrie en de automotive tot de zorgsector,” beklemtoont Nicolas de Schutter. “Onze locatie in Gent werkt onder meer voor Eurosilo Gent, maar heeft ook twee grote ziekenhuizen in portefeuille, namelijk het OLVZ Aalst en het UZ Gent. Roeselare werkt bijvoorbeeld voor Case New Holland, Tyco en K in Kortrijk.”

Groene schoonmakers

Cleaning Masters bestaat anno 2013 een kwarteeuw en stelt ruim 2.500 mensen tewerk. Mens en milieu staan centraal bij Cleaning Masters, getuige zijn groene initiatieven zoals het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakproducten en de elektrisch aangedreven Mia’s en auto’s op milieuvriendelijk LNG-aardgas in Oost-Vlaanderen en Antwerpen.