Van den Branden Advocaten – “Bedrijven laten veel geld liggen”

U heeft een huisdokter. Waarom geen huisadvocaat? Van den Branden Advocaten, een generalistisch advocatenkantoor met speciale aandacht voor handelsrecht en insolventierecht, speelt graag die rol voor particulieren en kmo’s.

“Mensen denken aan wat een advocaat kost, niet aan wat een advocaat kan opbrengen.”

Guy Van den Branden.
Guy Van den Branden.

Guy Van den Branden begon 33 jaar geleden een eenmanskantoor. Later kwamen daar Elke Goossens en Marianne De Vleeschauwer bij. “Drie advocaten met ervaring,” zegt meester Van den Branden. “Meester Goossens en ikzelf richten ons op handels- en burgerlijk recht, meester De Vleeschauwer heeft als specialiteit verzekeringsrecht.”

Huisadvocaat
Van den Branden Advocaten werkt voor particulieren en kmo’s. “En de koppeling van handelsrecht en burgerlijk recht is logisch,” zegt meester Van den Branden. “Een zaakvoerder heeft doorgaans ook een gezin. Wat zijn de gevolgen van het huwelijksstelsel op uw bedrijfsstructuur? Wat is uw successieplanning? Welke verzekeringen lopen er? Zakenmensen hebben weinig tijd voor papierwerk. Veel kmo’s zijn te klein om er een interne jurist op na te houden. Wij proberen een huisadvocaat te zijn, zoals een gezin een beroep doet op een huisdokter. Onze specialisatie is: generalist binnen het burgerlijk- en handelsrecht. En wordt een zaak te gespecialiseerd, bijvoorbeeld voor milieuzaken of merkenrecht, dan blijven we uw aanspreekpunt en schakelen we een specialist in.”

Wat brengt een advocaat op?
Veel bedrijven komen bij een advocaat terecht naar aanleiding van een acute zaak. “Mensen denken aan wat een advocaat kost, niet aan wat een advocaat kan opbrengen,” zegt meester Van den Branden. “Ik krijg van de rechtbank in Dendermonde geregeld een mandaat als curator en ik zie dat veel schuldeisers mits een goede begeleiding veel meer uit de brand zouden kunnen slepen. Vanuit die ervaring komen cliënten bij ons terecht. Bedrijven komen in moeilijkheden, of hebben klanten in moeilijkheden of in een gerechtelijke organisatie. Ook particuliere klanten zitten vaker dan vroeger in een schuldbemiddeling, Hoe recupereert u als schuldeiser uw geld? Te veel bedrijven laten geld liggen.”

Kleine dossiers welkom
Bij Van den Branden Advocaten betaalt u niet mee aan een grote overheadstructuur. “Onze structuur laat ons toe om rekening te houden met de draagkracht van de klant,” zegt meester Van den Branden. “Die flexibiliteit laat ons toe om ook dossiers met een beperktere inzet te aanvaarden. En u weet wie uw dossier behandelt, persoonlijke contacten zijn nuttig. Vooral omdat we het rechtbankwerk zelf doen en de geplogenheden van de lokale rechtbanken kennen. Daar doet u uw voordeel mee.”

Logo Van de Branden AdvocatenColmarstraat 2A – 9100 Sint-Niklaas –  T 03 760 17 60 – adv.g.vandenbranden@telenet.bewww.vandenbrandenadvocaten.be