Van Hoof – Plat dak verdichtingen

Platte daken met minutieuze precisie afwerken: het is de hoogste prioriteit voor Van Hoof uit Eke (Nazareth). Het familiebedrijf vierde vorig jaar zijn gouden jubileum en zet dat volgend jaar (2013) in de verf met de opening van de nieuwbouw, die voor een aanzienlijke uitbreiding zorgt. “Die investering zal ons toelaten de service voor onze klanten verder te optimaliseren,” getuigt zaakvoerder Werner Van Hoof.

Werner Van Hoof: “Steeds meer klanten beschouwen hun dak als een extra gevel, die naast een functionele ook een esthetische meerwaarde verdient.”

Ruim vijftig jaar lang al concentreert Van Hoof zich exclusief op de vlekkeloze uitvoering van werken aan platte daken. “Zelfs in die nichemarkt hebben we intern voor een nog sterkere specialisatie gezorgd,” legt Werner Van Hoof uit. “Onze 35 medewerkers hebben we, reeds jaren, opgesplitst in groepen die zich specifiek met roofing (bitumineuze membramen) en kunststof (EPDM TPO PVC) bezighouden. Binnen de kunststofafdeling situeren zich nog afzonderlijke groepen, omdat alle beschikbare kunststofproducten die vandaag de dag op de markt aanwezig zijn, hun eigen specifieke plaatsingstechnieken vereisen. Doordat iedereen volledig op zijn specialiteit wordt uitgespeeld, kunnen we elke dag opnieuw topkwaliteit leveren.

Via regelmatige opleidingen wordt de kennis bij de medewerkers verder op punt gesteld. “Bovendien beschikken wij over een grote vaste kern van trouw personeel, waardoor de intern aanwezige knowhow heel uitgebreid is.”

Afwerking
Van Hoof is een gewaardeerde partner bij de overheid, ondernemingen en op de particuliere markt, al wordt die niet actief bewerkt. “Wij voeren al jarenlang weinig of geen promotie meer, omdat we merken dat het leeuwendeel van de klanten via mond-tot-mondreclame bij ons terechtkomt. Het bewijst dat wij aardig slagen in onze belangrijkste doelstelling: het afleveren van een perfect waterdicht plat dak. In onze branche herken je de capaciteiten van de vakman aan een heel nauwkeurige afwerking.”

De sterke kwaliteitsfocus blijkt ook uit het VCA-certificaat, de door de leveranciers uitgereikte attesten en de Bevad-waarborg (vereniging van aannemers van platdakverrichtingen, nvdr).

Vernieuwende toepassingen
Naast de klassieke toepassingen, toont Van Hoof zich ook een expert in andere plat dak systemen. “Steeds meer klanten beschouwen hun dak als een extra gevel, die naast een functionele ook een esthetische meerwaarde verdient. Denk maar aan groendaken, die niet alleen de perfecte oplossing vormen voor regenwaterbuffering, maar ook rustgevend zijn. De integratie van fotovoltaïsche panelen is een ander voorbeeld. De klant kan bij ons terecht voor totaaloplossingen, waarbij wij in samenwerking met zorgvuldig geselecteerde partners ook de gevelbekleding verzorgen en bestaande draagstructuren aanpassen.”

Begoniastraat 15 – 9810 Eke – T 09 221 21 79 – info@vanhoof.bewww.vanhoof.be