Van Moer Groep: bedrijf in vijfde versnelling

Met een tweedehands vrachtwagen startte Jo Van Moer bijna 20 jaar geleden als zelfstandig transporteur. Anno 2010 is de eenmanszaak getransformeerd in een internationale transportgroep met extra diensten, 245 medewerkers sterk en een logistieke hub in Zwijndrecht.

Als snelst groeiende onderneming in de regio Antwerpen haalde Van Moer Transport dit jaar de Trends Gazellen binnen bij de middelgrote bedrijven. Het gaat hard. Reden? General Manager Jo Van Moer: “We hebben ons transportaanbod op tijd gediversifieerd. Onze Group bestaat uit drie afdelingen: transport, rail en cleaning & repair.”

 

Jo Van Moer

Transport

Een groot deel van de huidige dienstverlening bestaat uit het transport van conventionele goederen. Het bedrijf beschikt over 80 eigen trucks en 40 chartertrucks. Daarnaast heeft Van Moer op haar terminal in Kallo twee hallen en zes loodsen voor de overslag van goederen, voornamelijk papier. Op deze terminal loopt een spoorlijn van 2.5 km. Goederen komen toe per wagon of vrachtwagen waarna ze overgeslagen worden in container. Dagelijks sporen we de gestuwde containers via een shuttle van onze magazijnen in Kallo naar kaai 730.

Spoelhallen

In het tankcleaninggebouw in Zwijndrecht worden de trucks schoongemaakt, zowel in de laadruimte als aan de buitenzijde. Jo: “We hebben drie gespecialiseerde spoelhallen voor trucks met chemicaliën, twee voor foodtrucks en twee voor bulktrucks (droge grondstoffen). Dagelijks doen we bijna 160 spoelingen. We kunnen klanten een totaalconcept aanbieden omdat we ook bulk- en conventionele containers herstellen, opslagcapaciteit en een heating installatie hebben.

Logo Van Moer

Vitshoekstraat11, haven 1054
2070 Zwijndrecht
Tel.: 03-254 09 09
Fax: 03-252 58 60