Verco-Versichele – Warmte op maat met stijlvolle integratie

Het ondernemen zit de familie Versichele al 130 jaar in het bloed. Hun bedrijf Verco ontwikkelt flexibele en energiezuinige verwarmings- en koelingsoplossingen. 70 % daarvan wordt over heel Europa geëxporteerd, maar de productie vindt integraal plaats in de vestiging in Deinze.

Nathalie Versichele.
Nathalie Versichele.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1872, wanneer de familie Versichele eerst een reputatie geniet als koperslagers en later overstapt op de productie van gegalvaniseerde emmers. In de jaren 60 ontwikkelt grootvader Joseph Versichele de eerste gegalvaniseerde convector en legt daarmee de basis voor het huidige familiebedrijf.

foto VM47 Verco_PAV_1301_lowVier productlijnen
Gedelegeerd bestuurder Nathalie Versichele: “Ons productgamma omvat stalen convectoren en een compleet gamma van vloerconvectoren met eventuele mogelijkheid tot integratie van geconditioneerde luchttoevoer. Roosters, in aluminium, hout of inox zorgen voor de esthetische afwerking. Daarnaast produceren we ook omkastingen. Door de productie in onze eigen werkplaatsen, kunnen wij ieder gevraagde afmeting aanbieden. Voor de industriebouw ontwikkelden we dan weer een specifiek luchtprogramma. Dan hebben we het over luchtverhitters om industriehallen te verwarmen en luchtgordijnen om ’s zomers de warmte en ’s winters de koude buiten te houden ter hoogte van de inrijpoorten. En dan moeten we nog onze batterijen vermelden, die instaan voor energierecuperatie in de zware industrie.” Verco focust louter op de productie. De onderneming werkt nauw samen met bouwondernemingen, installateurs, architecten en studiebureaus.

foto VM47 Verco_PAV_1289_lowMillimeterwerk
Maatwerk. Dat is de meerwaarde van Verco in 1 woord. Waar andere producenten zich meer en meer op massaproductie richten, opteert Verco resoluut voor de nichemarkt van kleinere projecten. “We produceren alles in onze vestiging en kunnen vrij snel leveren,” vervolgt Nathalie Versichele. “Alles is afgewerkt tot op de millimeter en uitgevoerd in een kleur naar keuze. Zo zorgen wij letterlijk en figuurlijk voor de stijlvolle omkadering in de projecten van onze opdrachtgevers.”

Het betere ‘bochtenwerk’
Dat maatwerk bij Verco geen holle slogan is, bewijst een recente aanvraag voor een congrescentrum in de Italiaanse hoofdstad. Opmerkelijk: in heel het gebouw is geen enkele rechte zijde of hoek te vinden. Verco bleek als enige Europese producent de benodigde kanalen en roosters te kunnen aanbieden. Daar ligt dan ook de meerwaarde van het bedrijf: projectoplossingen aanbieden tegen een redelijke prijs en met een korte levertermijn.

logo Verco_rgb_lowIndustrielaan 27 – 9800 Deinze  – T 09 386 48 46  – info@verco.euwww.verco.eu