Vergokan – De kabeldragers van de toekomst

De onbetwiste marktleider in België én een ijzersterke reputatie in exportlanden wereldwijd: kabeldraagproducent Vergokan kan met indrukwekkende adelbrieven uitpakken. De onderneming investeerde de voorbije jaren onder meer in de uitbouw van een Russische vestiging, maar blijft de lokale markt met grote prioriteit beleveren met innovatieve totaaloplossingen.

Dirk Deruytere en Stefaan Wauters: “De lokale aanwezigheid heeft ervoor gezorgd dat we vrij snel het vertrouwen van Russische klanten hebben gewonnen.”
Dirk Deruytere en Stefaan Wauters: “De lokale aanwezigheid heeft ervoor gezorgd dat we vrij snel het vertrouwen van Russische klanten hebben gewonnen.”

Kabelladders, draadgoten, kabelgoten, montage- en vloersystemen: in die nichemarkten pakt Vergokan, met hoofdzetel in Oudenaarde, uit met een heel breed assortiment aan oplossingen voor technische groothandels, installateurs en eindklanten. Daarnaast staat het bedrijf, dat in België 147 personeelsleden telt, ook in voor de integrale afwerking.

“We zijn de enige West-Europese speler die alle staten van de voormalige Sovjetunie op die manier bedient.”

Totaal geïntegreerd proces
“Dat gebeurt via onze zusterbedrijven Vergo Galva (in Kruishoutem, thermisch verzinken van stalen structuren voor eigen noden en voor derden) en Vergo Coating (in Moeskroen, coaten voor een ultrahoge corrosieweerstand). We zijn in onze markt de enige in de Benelux die dit totaal geïntegreerd proces aanbieden. Hierdoor kunnen we onze klanten spijkerharde garanties geven op vlak van flexibiliteit, korte levertijden en knowhow,” verduidelijken managing director Stefaan Wauters en commercieel directeur Dirk Deruytere.

Sterk in export
Sinds vier jaar beschikt Vergokan ook over een uitstekend draaiende productie- en verkoopsorganisatie in Rusland. “We zijn de enige West-Europese speler die alle staten van de voormalige Sovjetunie op die manier bedient. Dat betekent niet alleen een forse besparing op invoerrechten, maar maakt het ook hier mogelijk snel te leveren. De lokale aanwezigheid heeft ervoor gezorgd dat we vrij snel het vertrouwen van Russische klanten hebben gewonnen en gaf een enorme boost aan onze referentiewaarde in de integrale installateursmarkt wereldwijd.”
Die investering getuigt van Vergokans ambitie om overal en altijd zo dicht mogelijk bij de klant te staan. “Het is onze permanente betrachting om de geografische expansie te bestendigen. In dat opzicht is de hoge vorming van onze medewerkers een uitstekende zaak. Dat blijkt onder meer uit de brede talenkennis: samen beheersen onze mensen 8 tot 9 talen, waardoor we het overgrote deel van onze klanten in hun eigen taal kunnen verder helpen. Uiteraard blijven we ook de Belgische markt intens verzorgen, met een zo hoog mogelijke servicegraad. Via vakverenigingen (Fedelec) en beursdeelname (onder meer ECL), houden we voortdurend de vinger aan de pols van onze klanten.”

logo vergokan_rgb_110Meersbloem Melden 16 – 9700 Oudenaarde – T 055 31 83 35 – sales@vergokan.com –  www.vergokan.com