Waasland Automotive Beveren-Waas – De auto als totaalbeleving

Waasland Automotive nam tweeënhalf jaar geleden zijn intrek in een gloednieuw pand op een 12.000 m² grote site in Beveren-Waas. Het autobedrijf viert in 2012 zijn tiende verjaardag en staat voor een totaalbeleving van de auto met alle services die daartoe bijdragen.

Ben De Groof: “Er komt een laatavond- en weekendservice en staan er vervangwagens paraat om de mobiliteit te garanderen.”

Waasland Automotive is een multimerkenconcessie met de vertrouwde logo’s van Ford en Mazda als uithangbord. Verder biedt de site een aanvullend aanbod met een unieke meerwaarde voor de autobeleving. “Bij de bouw van het complex ging speciaal aandacht naar een minimale milieubelasting,” zegt Ben De Groof, algemeen directeur. “Op dat ogenblik werden we echt als een voorloper in de sector beschouwd voor wat ecologisch bouwen betreft. Zowat het ganse dakoppervlak is bedekt met zonnepanelen, waardoor we in onze eigen elektriciteitsbehoefte kunnen voorzien. Dat leverde ons in 2010 de Green Award op van beroepsorganisatie Federauto. We noemen het complex trouwens The Green Drive.”

Kmo-fleetpartner
“Al geruime tijd geleden besloten we om een aangepaste dienstverlening uit te werken voor de kmo-fleetklant,” licht Ben De Groof toe. “Vandaag telt onze fleetcel vier medewerkers.”
Waasland Automotive biedt zijn kmo-klanten het volledige servicepakket, dat normaal slechts voor grotere wagenparken toegankelijk is. Het begint met een analyse van de bestaande fleet, om vervolgens een plan uit te werken voor het optimaliseren van het voertuigenpark. ‘Groen’ is daarbij een vanzelfsprekend element en het Ford-gamma biedt hiervoor de juiste wagens. Ben De Groof: “De modellen Fiesta, Focus, Mondeo, S-MAX en Galaxy zijn leverbaar met de bijzonder milieuvriendelijke ECOnetic-technologie, die gepaard gaat met zeer lage verbruiks- en uitstootcijfers. ECOnetic combineert de nieuwste common rail dieseltechnologie met tal van uitgekiende ingrepen als aerodynamische optimalisatie, banden met een lage rolweerstand en een speciaal ontwikkelde wrijvingsarme motorolie.”

Waasland Automotive staat de kmo-klant zelfs bij met het uitwerken van een fleetpolicy voor de gebruikers van de voertuigen. “Eigenlijk bieden we onze klanten de fleetmanager aan die ze zelf niet in dienst hebben gezien de beperkte omvang van hun vloot,” verduidelijkt Ben De Groof. Een aanpak die duidelijk bijval geniet, want Waasland Automotive telt vandaag voor 60% fleetklanten. Behalve voor kmo’s, is Waasland Automotive ook een fleetpartner voor alle grote leasingmaatschappijen en bedrijven als Coca-Cola en Price Waterhouse Coopers.

Lichte en minder lichte vracht
Waasland Automotive is niet alleen concessionaris voor het Ford-personenwagengamma, maar vertegenwoordigt ook het gamma commerciële voertuigen. De Transit is hier het bekendste model. Hij is leverbaar in een brede waaier aan uitvoeringen voor personen- en vrachtvervoer. Verder zijn er nog de Tourneo, Fiesta Van en New Ranger pick-up.
“2012 wordt een belangrijk jaar voor onze commerciële voertuigen,” zegt Ben De Groof. “We kunnen voortaan modellen tot 6,5 ton voorstellen met een aangepaste serviceomkadering. Zo komt er een laatavond- en weekendservice en staan er vervangwagens paraat om de mobiliteit te garanderen. Kortom, professionele service voor de professionele klant!”

Auto-totaal
Zoals gezegd, staat de Ford- en Mazda-concessie niet alleen. Er is aanpalend een accessoireshop met een gevarieerd aanbod voor particuliere en professionelere gebruikers. De klanten kunnen er terecht voor een breed assortiment onderhoudsproducten van gerenommeerde merken als Sonax. Verder is het unieke assortiment dakdraagsystemen en dakkoffers van Thule te koop en te huur, met een oplossing voor elke denkbare transportsituatie. Voor in-car entertainment – radio, video, navigatie – garandeert het gespecialiseerde gamma van Pioneer een zekere keuze.

‘Car Maxx Professional’ helpt de vakman met een uitgekiende inrichting van zijn bestelwagen in functie van zijn beroepsactiviteiten en persoonlijke wensen. Zo verandert de bestelwagen in een functionele rijdende werkplaats of efficiënt georganiseerd magazijn op wielen. Deskundige begeleiding bij de samenstelling van de inrichting is net zo vanzelfsprekend als vakkundige plaatsing in het voertuig.

Banden zijn het enige contact tussen voertuig en wegdek en bijgevolg van levensbelang. Daarom besloot Waasland Automotive zijn vestiging in Beveren-Waas te verrijken met een bandencentrale. Ze draagt het ‘Profile Tyrecenter’-uithangbord en maakt zo deel uit van een wijd vertakt netwerk met grote aankoopkracht, een garantie voor sterke prijzen. Naast een rijke keuzewaaier aan banden van de grootse merken is er een uitgelezen assortiment lichtmetalen velgen van grote namen als Dotz en AEZ. Klanten kunnen ook rekenen op de opslag van zomer- en winterbanden. Waasland Automotive in Beveren-Waas is een autowereld op zich voor wie oog heeft voor keuze, kwaliteit en service.

Lounge-box
Een tussenverdieping met panoramische uitkijk op de showroom herbergt een zeer gezellige ontvangstruimte voor wie wacht op zijn voertuig tijdens een onderhoudsbeurt. Er is een rijk lectuuraanbod, comfortabele werkplekken met stopcontacten en uiteraard internettoegang, een knusse zithoek, een grootbeeld-tv, een koffiebar, … kortom alles om de wachttijd zo aangenaam en nuttig mogelijk te maken.

Carrosserie-afdeling
Voor wie pech heeft gehad, beschikt Waasland Automotive over een merk­onafhankelijke carrosserie-afdeling: Autoschade Raf – Waasland. Het bedrijf heeft samenwerkingsakkoorden met de meeste verzekeringsmaatschappijen, zodat de schaderegeling rechtstreeks verloopt. Bovendien staan er zes gratis vervangwagens klaar.