Zen-stad heeft zin in zaken

Zin in de zee en zin in zaken? Dan moet je naar Oostende! Toerisme Oostende vzw werkte onlangs een nagelnieuwe campagne uit voor bedrijven en zorgt met een unieke mice-afdeling bovendien voor een A tot Z dienstverlening bij de organisatie van congressen, bedrijfsevenementen en incentives in de stad.

Toerisme Oostende vzw

Peter Craeymeersch, algemeen directeur en Els Goethals, coördinator mice-afdeling.Samen met Knokke-Heist is Oostende de enige badstad die zich actief richt naar bedrijven en organisaties, en dat is niet toevallig. “Oostende biedt alles wat een stad nodig heeft om het ondernemingen naar de zin te maken,” zegt Els Goethals. “Als toeristische trekpleister staat de stad sowieso synoniem voor ontspanning, maar de infrastructuur leent zich ook uitstekend voor bedrijfsorganisaties. Bedrijven organiseren activiteiten buiten het hoogseizoen, waardoor de sector een heel jaar door bloeit. Dit kan enkel in  een Stad aan Zee, waar ook buiten het hoogseizoen veel bedrijvigheid heerst. Het Kursaal is het paradepaardje met een erg gevarieerd aanbod voor tal van activiteiten, terwijl ook in talrijke grote hotels sterk uitgeruste vergaderzalen aanwezig zijn voor de organisatie van seminaries.”

Actieve ondersteuning

OostendeIn de stevig uitgebouwde toeristische dienst is een aparte mice-afdeling geïntegreerd. Een competent team van vijf mensen is als specialist terzake uitstekend geplaatst om van A tot Z volledige activiteiten op maat te organiseren, helemaal in functie van het beschikbare budget. “Zeker voor de kuststreek is deze afdeling uniek. We beschikken over de nodige ervaring en uitstekende contacten met het hotelwezen, restaurants en tal van andere facilitaire partners om een programma op maat uit te dokteren.”

“Deze erg toegankelijke en compacte stad leent zich uitstekend voor dergelijke activiteiten omdat ze voortdurend een vakantiegevoel oproept,” vervolgt Peter Craeymeersch. “In een uitgebreide en rijkelijk geïllustreerde mice-brochure kunnen ondernemingen zeker voldoende inspiratie opdoen om in een erg genietbaar kader hun businessactiviteiten in een handomdraai te combineren met verfrissende ontspanning. Eenmaal de stap is gezet, kan de klant bij één en dezelfde contactpersoon terecht voor de volledige organisatie van zijn bedrijfsactiviteit en alle mogelijke vragen en opmerkingen.”

OostendeBedrijven kunnen hun organisatie ook koppelen aan één van de talrijke evenementen die sowieso in de badstad plaatsvinden. “Het gastronomisch initiatief Met Kunst aan Tafel, het maritiem feest Oostende voor Anker, FUZEE!’08 (spektakels aan zee) en Filmfestival Oostende: de keuze is echt eindeloos. Het zijn ideale gelegenheden en decors om organisaties te plannen rond bedrijfsverjaardagen, lanceringen van nieuwe producten, feestjes voor klanten, enzovoort.” De combinatie van strand, zee en stad leent zich perfect voor de organisatie van creatieve en spannende teambuildingactiviteiten.

Online module voor congressen

De prima uitgebouwde website van Toerisme  Oostende beschikt over een online congresmodule. “Zakenmensen krijgen een eigen login en paswoord om zich via die weg in te schrijven voor congressen en zelfs hun hotelkamer op die manier te reserveren. Voor congresorganisatoren is deze module dubbel interessant: ze centraliseert alle reservaties, wat een hoop kopzorgen en administratie bespaart. De module is nu beschikbaar op onze algemene website, en zal in het najaar worden gelinkt aan de specifi eke website van de mice-afdeling.”