Optimaal genieten van de lentezon? Vier toptips om uw tuin te pimpen

02G10410_low

De lente is een dikke maand ver, de tijd van de zonnige buitendagen breekt aan. Beginnen ook uw handen te kriebelen om in uw tuin aan de slag te gaan? Een goed idee, want zo kunt u in ideale omstandigheden van uw tuin en terras genieten.

  1. Tips om uw tuin te pimpenBegin met een grondige opkuisbeurt

In de winter heeft u waarschijnlijk weinig of niet gewerkt in uw tuin. Start daarom met al het tuinafval te verwijderen. Wied al het onkruid, snoei uw struiken en bomen en knip ook uw hagen bij. Zo heeft u alvast een goed begin gemaakt.

  1. Geef uw gazon opnieuw zuurstof en water

Doordat er nauwelijks zuurstof en water de wortels bereikt, heeft uw gras tijdens de winter niet kunnen groeien. Om uw gazon weer in vorm te krijgen, kunt u het best verticuteren. Dat betekent dat u er al het mos uit verwijdert. Let wel op: dat mag alleen wanneer het gazon droog is. De ideale oplossing hiervoor is een verticuteermachine. Daarna kunt u het gras maaien. Zorg er wel voor dat u uw gras niet te kort maait, zodat het nog voldoende kan herstellen. Vervolgens kunt u uw gazon bemesten met organisch mest of mestkorrels. Dat doet u best voor een regenbui, zodat de mest goed kan intrekken.

  1. Fleur uw tuin op met bloemen en planten

Een echt lentegevoel krijgt u met bloemen. Plant uitgebloeide bloemen zoals hyacinten en narcissen in uw tuin. Daarnaast kunt u ook andere bloembollen en haagplanten poten. U kunt ook viooltjes of tulpen voorzien in bloempotten of bloembakken. Zo fleurt uw tuin helemaal op.

  1. Maak uw vijver schoon

Als u een vijver heeft, is het belangrijk om de afgestorven delen van de waterplanten te verwijderen. Ook de pompfilter kan een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Bij een temperatuur vanaf tien graden kunt u uw vissen opnieuw beginnen te voederen.

Meer info:

Maak je tuin lente klaar met deze handige tips

Zelf je tuin lente klaar maken