Vijf boeiende vakantietrends voor 2016

Man on mountains lake

Heeft u uw vakantie voor 2016 al vastgelegd? Of moet u uw keuze in het uitgebreide aanbod nog maken? Wij verzamelden vijf vakantietrends van het nog jonge jaar om u wat inspiratie te geven.

Trend 1: kies voor luxe en beleving in één

Aangezien u het hele jaar hard werkt, kiest u waarschijnlijk graag voor een luxueuze vakantie. U wil tot rust komen en ten volle genieten. Wilt u toch iets beleven tijdens uw vakantie, dan kunt u kiezen voor een combinatie van luxe en beleving. Trends zoals ‘glamping’ en ‘poshtels’ worden alsmaar populairder. Bij ‘glamping’ kunt u overnachten in de buitenlucht in een luxetent. ‘Poshtels’ zijn gezellige hostels die evenwel veel luxe aanbieden. Zo kunt u comfortabel overnachten, maar heeft u ook een flatscreentelevisie, wi-fi en een zwembad of sauna ter beschikking.

Trend 2: duurzaamheid trekt de aandacht

Hecht u belang aan een milieubewuste levensstijl? Dan kunt u deze levensstijl ook voortzetten tijdens uw vakantie. Steeds meer accommodaties spelen in op deze trend en investeren in duurzaam ondernemen. Zo zijn er steeds meer duurzame verblijven die activiteiten met de plaatselijke bevolking en milieubewust transport voorzien.

Trend 3: trek er alleen op uit

Als u op uw eentje tot rust wilt komen en even wilt ontsnappen aan uw drukke leven, is dit de ideale vakantie voor u. Door alleen op avontuur te vertrekken, leert u uzelf beter kennen en komt u ook meer in contact met anderen. Momenteel bestaan er veel applicaties om met gelijkgestemde reizigers in contact te treden, zoals bijvoorbeeld Penroads en srprs.me. Soloreizen is dus niet meer enkel weggelegd voor singles.

Trend 4: laat u verrassen

Een andere trend voor het jaar 2016 is spontaniteit. Laat u verrassen! Bij Blind Break komt u zelfs pas uw bestemming te weten op het vliegveld. Daarnaast zijn er vele applicaties ontwikkeld om op basis van temperatuur, vluchtduur en activiteiten uw bestemming te bepalen. Als u op reis wilt naar een bestemming die niet bekend is bij het grote publiek, kunt u kiezen voor ‘under the radar’ bestemmingen. Zo ontdekt u iets authentieks en kunt u landen zoals bijvoorbeeld Sri Lanka, Colombia en IJsland bezoeken.

Trend 5: gebruik nieuwe technologieën

Ook in de vakantietrends worden de nieuwe technologische ontwikkelingen alsmaar belangrijker. Wilt u toch eerst  zien waar u terecht zal komen? Dan biedt ‘virtual reality’ u veel mogelijkheden om vanuit uw bureaustoel uw bestemming te kiezen. Reizigers tonen u tegenwoordig waar ze zich bevinden door alles vast te leggen in een ‘lifelog’, die ze delen via sociale platformen. Misschien een ideetje om tijdens uw volgende vakantie zelf te doen?