ALIAS Real Estate Consultancy – De projectmanager die de kosten van uw bouwproject reduceert

Connector Brussels National Airport te Zaventem.
Connector Brussels National Airport te Zaventem. © Brussels Airport Company nv
Geert De Maesschalck.
Geert De Maesschalck.

 

Alias Real Estate Consultancy is een Project Management bedrijf dat gespecialiseerd is in het begeleiden van bouwprojecten, zowel op technisch, organisatorisch, financieel als juridisch vlak. “Wij zijn eigenlijk een adviseur of vervangend bouwheer tijdens een bouwproject,” zegt Geert De Maesschalck. “Alle informatie, van welke aard ook, passeert langs ons. We adviseren de bouwheer bij het nemen van beslissingen en coördineren de verschillende bouwpartners zoals aannemers, architecten, ingenieurs en veiligheidscoördinatoren en laten hen functioneren als een geolied team.”

Voetbalstadion van 1e klasse ploeg KV Mechelen.
Voetbalstadion van 1e klasse ploeg KV Mechelen. © ESA bvba – Robrecht Asnong

Van Brussels Airport tot KV Mechelen
“Wij zijn actief in de kantoorbouw, residentiële projecten, retail en projecten zoals het stadion van KV Mechelen. We bouwen ook de Connector (35.000 m²) op de luchthaven in Zaventem, de hoofdzetel van de federale politie (55.000 m²) in Brussel, en we hernieuwen een 50-tal Carrefours per jaar.” Ook kleinere projecten zoals het inrichten van kantoren of bouwen van appartementen zijn dagelijkse kost. “Wij worden voornamelijk ingeschakeld in de complexere, niet alledaagse projecten of projecten met zeer beperkte budgetten, omwille van onze expertise en ervaring. De meeste van onze ingenieurs zijn hun carrière begonnen bij aannemers of studiebureaus zodat ze beide kanten van de tafel kennen.”

De Witte Pauw in Sint-Pieters-Leeuw (woningen en handelsruimtes in een rustige en groene omgeving).
De Witte Pauw in Sint-Pieters-Leeuw (woningen en handelsruimtes in een rustige en groene omgeving). © ABC SA.HA.RA bvba

Kwaliteit, planning en budget
Zeer beperkte budgetten en uiterst krappe planningen vormen onze uitdagingen. “Elk bouwwerk is uniek en elke bouwheer heeft andere wensen en prioriteiten. Daar trachten met onze knowhow perfect op in te spelen. Kwaliteit blijft echter altijd de rode draad door gans het project. Onze ingenieurs kennen wetgevingen, prijszettingen en voorschriften als geen ander. “Zowel binnenlandse als buitenlandse klanten weten onze manier van werken enorm te waarderen. En dat een bouwheer met ons professioneel advies ook nog eens de kosten van zijn project kan reduceren, is extra meegenomen,” besluit Geert De Maesschalck.

Alias Real Estate Consultancy
Neerlandweg 20B – 2610 Wilrijk – T 0475 72 88 66 – gdm@aliaslimited.bewww.aliaslimited.be