Dejond

Stalen raam- en deurprofielen van Forster, gebruikt bij de renovatie van Hotel Crown Plaza in Luik
Stalen raam- en deurprofielen van Forster, gebruikt bij de renovatie van Hotel Crown Plaza in Luik

De firma Dejond uit Wilrijk (Antwerpen) richt zich hoofdzakelijk tot de industriële branche.

Dejond is actief binnen vier verschillende domeinen: distributie van non-ferrometalen, systemen voor architectuur en bouw, bevestigingssystemen en de productie en verkoop van Tubtara®  blindklinkmoeren.

De eerste drie afdelingen profileren zich voornamelijk als groothandel, actief in de BeNeLux en Noord-Frankrijk. De afdeling non-ferrometalen verdeelt halffabricaten die verder verwerkt worden in de industrie. De afdeling bouwsystemen is voor een aantal van haar merken exclusief verdeler op de Belgische markt. Stalen raam- en deurprofielen van het merk Forster, een uitgebreid gamma systemen voor winkelinrichting van Sofabel en het Litefront systeem voor moderne glazen balustrades zijn topmerken waarmee Dejond Bouwsystemen zich richt tot de Belgische architecten.

De afdeling bevestigingssystemen, beter bekend als Dejond Fastening Systems (DFS), richt zich tot de distributie van hoogwaardige mechanische bevestigingssystemen en hun plaatsingstoestellen. Deze worden o.a. gebruikt in de automobielindustrie en de luchtvaart. Hun uitgebreid aanbod bevat o.a. klink- en clipssystemen, lasbouten, inperselementen, maar ook de door Dejond zelf geproduceerde blindklinkmoeren met als merknaam Tubtara®. Zo belanden we automatisch bij de vierde afdeling van Dejond. In 1954 begon de firma met het vervaardigen van blindklinkmoeren. Intussen exporteert Dejond haar Tubtara’s wereldwijd en heeft ze reeds 60 jaar innovatie, onderzoek en ontwikkeling op haar naam staan.

Hoe verscheiden ook, de vier afdelingen van Dejond werken rond eenzelfde bedrijfsfilosofie waar de behoeften van de klant, kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit centraal staan.