Quartier Bleu is nieuwe troef voor stad Hasselt

QuartierBLeu
Quartier Bleu is nieuwe troef voor stad Hasselt

Projectontwikkelaars Chateaux Real Estate en Matexi zijn volop bezig met het nieuwe project Quartier Bleu, gelegen aan ‘De Blauwe Boulevard’ in Hasselt. Quartier Bleu zal uitgroeien tot zowel een residentiële als commerciële attractiepool voor de stad. Deze oude site aan de Kanaalkom wordt zo een verbindingspunt met het stadscentrum en laat wonen, sfeer, job- en parkeergelegenheid samenvloeien.

Philippe Onclin, eigenaar van Chateaux Real Estate, en Tom Van Becelaere, business unit manager Limburg bij Matexi, kondigen Quartier Bleu aan als een ode aan het leven in Hasselt. Deze herbestemming van de site aan het water bezorgt de stad niet enkel een economische meerwaarde, maar zorgt ook voor een gezellige, stedelijke sfeer. De projectontwikkelaars kozen voor de naam Quartier Bleu omwille van de internationale uitstraling en de verwijzing naar de ‘Blauwe Boulevard’.

Alfredo De Gregorio is de architect die het gebied nieuw leven inblaast. Voor dit project heeft hij de hulp ingeschakeld van het gerenommeerde Italiaanse architectenbureau Antonio Citterio Patricia Viel and Partners. Onder deze site zal een veilige en betaalbare luxeparking worden aangelegd. Daarnaast is er plaats voor restaurants, bistro’s en moderne winkels en zullen een achttal residenties zich hier vestigen. Het nieuwe stadsdeel is voorzien van het nodige groen zodat mensen er ook discretie en gereserveerdheid vinden. Quartier Bleu is goed voor maar liefst 275 jobs tijdens de bouwfase. Bovendien verloopt het transport zoveel mogelijk via vrachtschepen, wat het project ook een duurzame investering maakt.

Geïnteresseerden kunnen de werken virtueel op de voet volgen via de website: www.quartierbleu.be