Argus Labs – Uw smartphone als verlengde van uw brein

Muziek, video, internet … Vijftien jaar geleden gebruikte u een muziekinstallatie, videocamera en computer. En vandaag zit het allemaal in uw smartphone. De technologie gaat dan ook als een sneltrein vooruit. Maar hoe leven en werken we morgen? Misschien weet Filip Maertens van Argus Labs het antwoord. Want bij deze start-up uit Antwerpen werken ze hard aan baanbrekende technologie.

Filip Maertens.
Filip Maertens.

Argus Labs is een jong en ambitieus project. Aan welke technologie knutselen jullie?
Filip Maertens: “Argus Labs maakt mobiele technologie die u inzicht geeft in uw gedrag, emoties en persoonlijkheid. Dat klinkt vreselijk abstract, dus laat mij dat even uitleggen. U hebt ongetwijfeld een smartphone. In zo’n moderne gsm zitten vaak tot tien sensoren. De bekendste zijn de gps, de microfoon en de camera. Maar ook een temperatuur- en versnellingsmeter zijn vandaag standaard. En met de intro van de zogenoemde wearables mag u daar binnenkort een hartslagmeter bij rekenen. Kortom, een smartphone bezorgt ons een schat aan data. Daar laten wij onze Deep Learning algoritmes op los. En zo krijgt u een beeld van uw gedrag én emoties. Kortom: met deze technologie leert u zichzelf beter kennen. In toenemende mate kunnen we zelfs gedrag voorspellen.”

En Argus Labs bouwt dan apps om dit aan het publiek aan te bieden?
“Nee, bij Argus Labs maken we geen applicaties voor de eindgebruiker. We bouwen aan het platform dat de app-ontwikkelaars binnenkort zullen gebruiken om veel meer persoonlijke en slimmere apps te gaan bouwen. Denk aan de film ‘Her’ om inspiratie op te doen. En deze ontwikkelaars zijn dan ook onze klanten, momenteel vooral bedrijven uit de VS. Dit najaar mag u de eerste toepassingen op basis van onze technologie verwachten. Maar in principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor marketeers bijvoorbeeld: met haarfijne precisie kunt u voortaan uw doelpubliek bereiken.”

Dat lijkt me baanbrekend werk?
“Wat u de laatste tien jaar zag veranderen is nog maar het topje van de ijsberg. De echte technologische revolutie, die van de artificiële intelligentie, moet nog beginnen. En dat maakt ons werk zo boeiend. Toch blijft het abstract voor veel mensen. “En daarom maakte Argus Labs onder andere de Moodradio als demo. Deze kleine applicatie kiest de geschikte muziek op basis van uw situatie en gemoedstoestand. Op elk moment krijgt u een passende song.”

FICHE

  • Filosofie: sense, understand and anticipate the behaviour and mood of a mobile user.
  • Omschrijving: een jong en ambitieus bedrijf uit Antwerpen dat werkt aan de technologie van morgen.
  • CEO: Filip Maertens.

logo Arguslabs

Vlaamse Kaai 82 – 2000 Antwerpen – T 03 369 96 96 – info@arguslabs.comwww.arguslabs.com